Den bedste gave!

Avs i mavsen

Jeg har med jævne mellemrum de her ekstremme mavekramper, som gør så ubeskriveligt ondt. Det startede for omkring fem år siden, hvor jeg en morgen pludselig fik det helt vildt dårligt. Smerterne kommer med et par timers mellemrum og kan vare i helt op til en time ad gangen. Uanset om jeg ligger i fosterstilling eller forsøger at bevæge mig rundt, så er smerterne konstante og slet ikke til at holde ud. Nogen gange gør det så ondt, at jeg rent faktisk kaster op af bare smerte. Når jeg får de her perioder, så varer de i cirka en uge, hvor jeg har smerter dagligt. Lægerne fandt aldrig ud af hvad jeg fejlede. Jeg var til undersøgelse på sygehuset, men alle prøverne vendte positive tilbage og jeg må nu konstatere, at jeg skal leve med det her, sikkert resten af mit liv. Jeg er blevet bedre til at håndtere smerterne og forebygge dem, så jeg ikke får de her ture så tit – men jeg har dem lige i øjeblikket og jeg glemmer altid hvor slemt det er. Jeg vælger at dele det her med jer, fordi jeg troede at jeg stod alene med det (lægerne virkede ikke til, at have hørt om mine symptomer før), men det er ikke længe siden at  jeg fandt ud af, at Anna og hendes tvillingebror også lider af det. Jeg blev faktisk helt glad, ikke fordi jeg ønsker det her for nogen andre, men fordi at ingen forstår, hvor ondt det virkelig gør!

DSC_0002

 

Nogle af de ting jeg gør for at forebygge mine smerter er, at jeg drikker ‘Husk’ med jævne mellemrum, for at holde gang i min fordøjelse. Når smerterne så er der, så drikker jeg en masse Cultura og generelt en masse væske. Jeg snakkede med Anna i dag, efter at jeg stort set ikke har sovet hele natten pga smerter, og hun foreslog mig at jeg skulle spise sveskemos, fordi det sætter gang i fordøjelsen. Villian er helt pjattet med det, så jeg tænkte at det nok ikke var så slemt – men det var det! Puha, det bliver ikke lige min nye favorit, men jeg har da tvunget et halvt glas ned.
Hvis der er andre der lider af noget af det samme, så vil jeg meget gerne høre jeres tips til, hvordan i håndtere og evt forebygger de her smerter.

Mys M!

52 kommentarer

 • Simone

  Jeg mistænker selv at jeg har et eller andet med maven, hvor der må være nogle ting som jeg tåler dårligt!
  Jeg fandt dog ud af at mine p-piller gjorde det SÅ meget værre! jeg havde decideret anfald som du beskriver! Efter jeg har stoppet med mine p-piller har jeg ikke haft de samme anfald. Min mave er stadig ikke 100 på toppen, men det er super rart ikke og have de anfald mere! Min mistanke er at p-pillerne gjorde maven mere sensitiv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Snonym

  Ved ikke om det er det samme jeg lider af. Og det kommer altid om
  Aften når det kommer – gerne kort efter aftensmad – umiddelbart skulle man tro det var noget jeg ikke kan tåle så, men der er ikke noget mønster i det.
  Men for mig hjælper det at ryge en smøg, og så går der 10-15 minutter så bliver det bedre, – om det så er psykisk jeg tror det hjælper ved jeg selvfølgelig ikke:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Det lyder ikke som det samme jeg lider af.. Jeg har dog en veninde, som lige har fået konstateret gluten allergi, og hendes symptomer minder meget om dine. Har du fået det undersøgt? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Malene. Jeg har haft kroniske mavesmerter konstant i de 2-3 sidste år, har været igennem Low Fodmap, men da jeg fandt ud af, at det bruges til folk med diarré, har jeg ikke brugt diæten siden.
  Har du overvejet om det kan være noget psykisk? Ofte udløses irritabel tyktarm af stress og/eller bekymringer og i dette tilfælde kan yoga og afslappende øvelser være meget nyttige.
  For mit vedkommende er jeg hoppet på LCHF kuren, hvor jeg på den måde kan undgå stivelse, sukker, gluten og også laktose, som ofte nedsætter fordøjelsesprocessen og skaber oppustethed i maven. Det gør så afsindigt ondt! Desværre er det så individuelt hvad der hjælper for den enkelte person, men hvis du lider af forstoppelse er det en god idé at undgå disse fødevarer som kan udspile maven yderligere. Håber, at du finder en løsning der virker for dig. I perioder med mindre stress og med hjælp fra alternativ behandling (akupunkter, etc.) kan jeg mærke en tydelig bedring. Held og lykke med det :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tusind tak for tippet Camilla! Det er nemlig meget individuelt fra person til person, så det er meget rart at høre forskellige erfaringer, så man har nogle muligheder man kan prøve af :-) Og mit kommer oftest i forbindelse med, hvis jeg fx tænker meget eller føler mig presset, så tror helt sikkert, at mit er psykisk også. Endnu engang tak for tippet! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Hej Malene!
  Jeg kommenterer normalt aldrig blogindlæg, men da jeg læste dette blev jeg nødt til det. Jeg er ret sikker på, at jeg ved, hvad du går igennem! Jeg har flere gange været indlagt med mine “ture” som har kunnet vare helt op til 6-9 timer, hvilket jo er frygtelig ulideligt. Lægerne afskriver ofte symptomer med diagnosen “irritabel tyktarm”, og jeg er sidste år blevet henvist til en diæt, der hedder “LOW FODMAP” – og den er GENIAL. I perioder hvor jeg holder mig inden for diætens rammer, oplever jeg ingen symptomer overhovedet, hvilket er en befrielse.

  Årsagen er for lang til at gennemgå her, men FODMAP er forskellige “stoffer” som maven kan have svært ved at nedbryde – de findes i mange forskellige fødevarer, så man skal holde et vågent øje med et bredt spektrum af varer, når man handler. Æbler og pærer er blandt andre syndere på diæten.

  Held og lykke og god bedring med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tusind tak for tippet Sine, jeg har også besluttet mig for, at jeg vil afprøve den kur og se om det kan hjælpe :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sara

  Hej Malene, det er sikkert slet ikke det du har, men jeg har døjet med begyndende mavesår de sidste par år. Hvor jeg pludseligt har fået voldsomme kramper, og har været på skadestuen et par gange. Min læge siger det er fordi jeg har skadet mavesækken i mine teenageår fordi jeg havde perioder hvor jeg næsten ingenting spiste, og så måske pludseligt spiste et stort måltid. Mavesækken kunne ligesom ikke holde til at være tom så længe ad gangen fordi mavesyren så gnavede lidt “hul” på mavesækken.

  Det betyder at jeg ikke kan tåle stærk mad, for mange cigaretter, kaffe, og ja. alt syreholdigt i dag, reaktionen kommer ikke lige med det samme, men det ville da være fjollet hvis det var sådan noget du led af, for det er ret nemt at finde ud af.

  Prøv evt. at tage en pose brusepulver som fx. samarin næste gang du får dem? Det virker med det samme, og det skader i hvert fald ikke at prøve :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tusind tak for tippet, alle gode råd er dejlige at få! Men det er ikke mavesyre jeg lider af, det er smerter i mine tarme. Men tak fordi at du skrev alligevel :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg har også døjet med sindssyge smerter, som føltes som veer (jeg har et barn, så jeg burde også vide det;)) og jeg var sikker på at problemet enten var i mine tarme eller min livmoder. Efter utallige undersøgelser uden klarhed foreslog min læge at tage til en fys med speciale i bækken/hofte området. Jeg var meget skeptisk fordi det overhovedet ikke føltes som noget med muskler eller led, men det vidste sig at der er nogle “bånd” der går ned over maven og derfor føltes det hos mig som smerter i maven. Det går aldrig helt væk hos mig, men smerterne kan holdes nede når jeg regelmæssigt er til fys og ellers laver nogle udstrækningsøvelser for hofte/bækken. Så hvis du ikke har prøvet en fys vil jeg foreslå det, om ikke andet så for at udelukke det:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tak for tippet! Jeg har bøvlet med mit bækken før, så jeg vil ikke udelukke det :-) Det vil jeg lige få undersøgt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Barbara

  Hej Malene
  Jeg har også de smerter, men det bliver endnu værerre når jeg får min menustration, her den anden nat fik jeg heller ikke noget søvn. Men det har været værrere, jeg gik til læge med det, og der fandt de ud af at jeg havde forstoppelse, kunne det måske være sådan noget? :) Men ellers, plejer jeg at tage en pille, som jeg kvaser så den er nemmere at drikke. Men det kan også hjælpe med cola og kartoffelchips.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg har forsøgt at tage medicin mod forstoppelse når smerterne er der, men det gør det kun værre! Men tak for din besked, alle råd er forsøget værd :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej malene, jeg ved ikke om det er de samme smerter som jeg får.
  Jeg får nogle smerter, som simpelhen er gør så ondt. Mine er ca en gang om måneden.
  Jeg har efter mange års undersøgelse fundet ud af at jeg at får meget store cyster på en stilk ved mine æggestokke (selv om jeg er på p piller, som ikke er særligt normalt, fordi man ikke har æggeløsning)
  Nogle gange har de også været så store at jeg min menstruation er udeblevet.
  Jeg fået fjernet en cyste, der er det desværre kommet nogle nye, men det er til gengæld også sjældent. Måske du skulle få lavet en indvendig scanning i midten af din cyklus ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tusind tak for din besked. Jeg har dog ikke månedlige smerter og mine smerter er i tarmene, så det er ikke i mit underliv. Men rigtig sødt af dig, at gøre mig opmærksom på det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Malene.
  Hvor er jeg ked af at læse, at du har smerter, men som du kan fornemme, så er du ikke alene.
  Hvis ikke smerterne er cykliske (sammenhængende med menstruation, ægløsning), lyder det for mig som irritabel tyktarm, som er svært at diagnosticere. Prøv evt at lægge kosten om til low FODMAP i seks uger, og se om der er bedring. Mener colitis-crohn foreningen har en beskrivelse på deres hjemmeside, og umiddelbart lyder dine symptomer meget som dette.

  Er smerterne cykliske, kan det evt være endometriose, men umiddelbart lyder det mindre sandsynligt for mig udfra dine symptomer, men man skal aldrig sige aldrig. Endometriose er en sygdom, hvor væv som minder om livmoderslimhinden vokser udenfor livmoderen, hvor det giver indre blødninger og sammenvoksning af organer og arvæv. Læs evt mere på endo.dk og kontakt mig gerne hvis du har flere spørgsmål. Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tusind tak for din besked Christina! Jeg har besluttet mig for at prøve at lægge min kost om og følge FODMAP, for at se om det kan hjælpe. Det ville være en kæmpe lettelse at slippe for de her smerter! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celine

  Hej Malene

  Heg lider også af det, og har gjordt det siden jeg var 10-12 år.

  Når jeg har kan jeg ikke andet end at ligge i et tæppe (sådan hvor at man kan justere varmen. Det hjælper!) hele dagen og glo tv. En varmedunk hjælper.
  Ellers drik cola og spis Sun Lolly’s! Det har været til rigtig stor gavn for mig!
  Håber du kunne bruge min “hjælp”

  KH Celine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Mange tak for tippene! Jeg har også stor glæde af varme når smerterne er der. Førhen fik jeg altid Kasper til at ligge hans hånd på min mave og det hjalp :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tri

  Du er ikke den eneste med de smerter :/
  Jeg får den også, og det hsr været ret tit her de sidste 3 mdr. Lægerne siger også at jeg intet fejler og har fået scannet maven. Efter disse ture er jeg så heldig at jeg får forstoppelse.

  Men jeg drikker movikol, det smager helt a helvede til, men det hjælper utrolig godt, og det kan købes i håndkøb :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg har også forsøgt med movicol, men synes faktisk bare, at det gør tingene værre for mig. Men tak for tippet alligevel :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  I er ikke de eneste :) . Jeg har det også sådan, ret ofte. Så kan helt klart godt forstå hvordan i har det. :weary:
  Så hvis der er andre måder, man kan forbygge smerterne, eller få det til at holde op, så vil jeg også meget gerne høre det :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Er du blevet undersøgt for tarmbetændelse? (Crohn eller collitis)
  Min kusine lider af dét og det viser sig at utrolig mange mennesker har det. Så er det noget med at undgå mælk og gluten og sukker og generelt ting der kan genere tarmene. Læs evt hvad carsten vagn Hansen (læge) skriver om det på sin hjemmeside radiodokteren.dk – også bare hvad han generelt skriver om problemer med maven :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg er faktisk i tvivl om, hvad jeg præcis blev undersøgt for dengang – men det skal jeg ihvertfald have undersøgt, så jeg kan få det udelukket. Mange af mine symptomer tyder nemlig på det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merle

  Hej
  Jeg har lidt den samme, jeg kan dog mærke at, hvis jeg har spiste nogen form for junk food, så kan jeg have så ondt i maven en uge efter :-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine Dalsgaard

  Jeg har iøvrigt også drukket husk i perioder, dog en anden en end den på billedet. Det hjalp meget i en periode. Du er velkommen til at skrive hvis du har spørgsmål til noget :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine Dalsgaard

  Hej Malene, jeg lider selv af noget der lyder helt ens, og har flere veninder der har samme problemer. Har 1 som endda besvimer af smerter indimellem. Vi har alle fået diagnosen “irriteret tyktarm” vores symptomer er meget ens, men alligevel forskellige. Det er meget individuelt hvad vi reagere på. Men jeg har funder ud af at jeg kan holde mit nogenlunde nede ved at holde mig fra produkter med meget gluten og dyrke meget sport og generelt leve sundt. Sodavand hjælper desværre heller ikke på problemet selvom jeg elsker det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg tror også, at det er det jeg lider af, og jeg må desværre affinde mig med det. Mange tak for tippene, det er godt at høre hvad der virker hos andre :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Lindegaard

  Hej Malene.
  Ud fra de symptomer du beskriver lyder det meget som irritabel tyktarm. Ca hver fjerde pige lider af det og det kommer oftest i de sidste teenage år eller i 20’erne.
  Jeg lider selv af det og det kan være en ret invaliderende sygdom hvis man ikke får bugt med den, fordi smerterne simpelthen kan være ulidelige. Når mine var værst faldt jeg om og kunne ikke gå af bare smerte.
  Anyways, det er forskelligt hvad vores tarme kan tåle og ikke tåle, hvorfor “løsningen” er meget forskellig fra person til person. Jeg har fx en hårfin grænse mellem for lidt fibre og for mange fibre, hvorfor jeg ikke længere spiser husk, men har lært at styre det gennem kosten. Der er en diæt ved navn Foodmap, som er rigtig god til at kortlægge hvad der er yes yes yes og no no no for lige netop din krop og tarmsystem. Derudover så Google irritabel tyktarm. Der er rigtig mange gode artikler og kostråd i forhold til denne sygdom.

  Det irriterende er at nogle læger ikke anerkender det som en sygdom men ser det som en slags “finfølning”, lidt som allergi. Det kan måske være derfor du har oplevet at lægerne ikke kunne stille en diagnose. Ellers er det sådan en type sygdom man siger at folk har, hvis man ikke kan finde andre løsninger – netop fordi man ikke kan måle om man har det ligesom man kan måle for allergier, diabetes, blodtryk og andet.

  Men fat mod. Jeg har været fri for de værste smerter de sidste 3 år (har levet med det i 7-8 år nu). Jeg har nemlig lært min krop så godt at kende at jeg kan mærke når det går den forkerte vej og så kan jeg nå at rette op på skaden inden jeg ligger i fosterstilling. Jeg oplever fortsat smerter engang imellem men fosterstilling-smerter er heldigvis meget begrænset og ellers er smerterne til at holde ud – de er heldigvis også sjældne efterhånden.
  Men man bliver desværre aldrig helt rask. Det er en del af os og sådan som vi er skruet sammen.

  Jeg håber at du har fået noget ud af min besked og at du får lært netop din sygdom at kende så du hurtigt kan blive fri for smerter.

  Knus Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tusind tak for din besked Louise, det er dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste, som lider af de her vanvittige smerter (ikke fordi jeg ønsker det for nogen). Jeg er også blevet bedre til at forebygge det, så det ikke kommer så tit – man lærer nemlig sin krop bedre at kende. Det er bare træls, at der ikke er én løsning på det, så man aldrig skal opleve det igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Prøv lige at læse lidt om LCHF, det hjælper rigtig meget mod mavesmerter og har hjulpet mig rigtig meget :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nille

  Hej Malene.

  Det kunne eventuelt være irritable tarme. Her kan en kost som Low Fodmap hjælpe. Du kan finde en gruppe på Facebook hvor man kan få gode tips, tricks og hvor folk er venlige og gerne vil svare på spørgsmål :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tak for tippet, det vil jeg lige prøve at kigge nærmere på :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bianca

  Hej Malene
  Først og fremmest vil jeg gerne takke dig for en rigtig god Blog, glæder mig til at følge dig.
  Jeg har selv en del smerter og går derfor til diætist, som har anbefalet mig at tage mutafloor, som er går ind og reparere den naturlige tarmflora. De kan dog kun købes i Tyskland, men fås her som håndkøbsmedicin. Jeg har fulgt en anvisning fra min diætist og jeg siger dig de hjælper.

  Venlig hilsen
  Bianca

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tak for de søde ord! Og mange tak for tippet, det vil jeg lige prøve at undersøge. Jeg bor jo tæt på Tyskland i øjeblikket, så det er ikke noget problem for mig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg spiser laktosefri yogurt hver morgen, det får min mave til at slappe af. Jeg har ikke haft smerter siden jeg startede på det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • charlotte

  Hej Malene.
  Jeg døjer også utrolig meget med så voldsomme mave smerter . Mine smerter vare i ca. 12 timer af gangen hvor ingenting kan hjælpe på det. Jeg har så mange smerter at jeg også kaster op af det. Og min læge aner heller ik hvad det er og er sendt videre til sygehuset . når jeg får det er det for det meste hvis jeg drikker alt for meget med brus i eller hvis jeg har spist mad i for store mængder. For at håndtere det drikker jeg kun vand jeg spiser havregryn uden sukker, banan eller Marie kiks for der hjælper en smule på det. Jeg håber at du kan bruge det til Lidt.

  Mvh Charlotte :)

  PS. Rigtig god blog du har fået dig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg tror du mener at prøverne kom negative tilbage. Hvis alle prøverne var positive ville det betyde at du havde/har de sygdomme du er blevet testet for. Hvis prøverne derimod er negative, har man ikke de sygdomme man er blevet testet for :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Ej det kunne godt lyde som det min kæreste døjer af.. Han har været igennem utallige undersøgelser men der er intet at se :(
  Har desværre ikke noget godt råd, for så langt i processen er vi slet ikke.. Men jeg vil hel klart anbefale ham de ting du har skrevet :)
  God bedring i denne omgang..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Køb den sveskemos fra mærket Hipp i stedet, den smager bedre :) god bedring

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jessie

  Lyder som galdesten..Måske det ku undersøges.. du er ikk målgruppen men var jeg heller ikk…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Malene.
  Jeg er en pige på 22 år som har samme symptomer, som efter min journal startede for 10 år siden! Min læge har konstateret at jeg har irrereret tyktarm! (Som rigtig mange andre danskere også lider af) det er ikke en sygdom men lidelse siger han, og der findes ikke en behandling for at få det væk! – jeg har gået til diætist for at få den hjælp der passer præcis til mig! Ved mig hjælper glutenfri kost, ingen æbler, pære, sodavand eller tykkegummi! (Får det engang imellem men så ved jeg også at der følger smerter med det)! Den glutenfri kost tager et par uger før man er renset igennem og det hjælper, men det er vente tiden værd! Der findes rigtig mange alternativer til brød og f.eks. Føtex har mange glutenfri produkter, så det er ikke så slemt at undvære gluten som jeg først synes det lød til (; håber min oplevelse kan hjælpe dig bare en lille smule så smerterne forsvinder eller hvert fald mindskes!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg tror også at det er det jeg lider af, for det er der mine symptomer passer bedst på. Tak for tippene omkring hvad du gør for at forhindre smerterne, det vil jeg tage til mig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke B

  Hej Malene.

  Det lyder som nogle af de mavekramper jeg har haft før. Mine anfald er dog stoppet efter at jeg har fået meget stærk smertestillende (morfin bla.)
  Mine kramper kom også periodevis på en måde lidt ligesom veer (ville min mor beskrive det som) og meget meget meget smertefuldt. Lægerne mistænkte først gallesten, men jeg er kun 18 og det var heller ikke det.
  Jeg var også indlagt på et tidspunkt, men de kunne heller ikke give mig en diagnose, så jeg er blevet henvist til en diætist som introducerede mig for “low fodmap diet” – og efter jeg er begyndt at følge dens principper har jeg ikke haft et eneste anfald.
  Det er en diæt som går ud på at udelukke forskellige former for kulhydrater, og det har virkelig hjulpet mig. Det er nemlig ting, som man ikke normalt ville mistænke som giver meget “luft” i tarmene og får dem til at udvide sig, hvilket gør sindssygt ondt. – broccoli, kikærter, avocado, æbler, pære,mango, rugbrød og mælkeprodukter er bla. nogle af de fødevarer, som man udelukker.
  Måske det kunne hjælpe dig også?

  Kærlig hilsen Frederikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Anna siger også, at hendes smerter minder om veer (og nu ved hun det med sikkerhed), så det tyder på at det er de samme smerter vi har. Det er nemlig ekstrem smertefuldt og slet ikke til at holde ud. Og jeg lider nemlig også af luft i tarmene, når jeg får de her ture. Jeg vil helst sikkert læse mere omkring den diet, for den tror jeg kunne gøre meget for mig! Tusind tusind tak for rådet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Jeg har selv en mavesygdom og det lyder lidt ala mine symptomer. Er du blevet tjekket for enten Colitis Ulcerosa eller Morbus Crohn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg er i tvivl om hvad jeg præcis blev undersøgt for den gang, jeg ved bare at de ikke fandt noget. Men jeg må hellere finde ud af det, så jeg selv kan begynde at udelukke nogle ting :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har haft det samme. Men efter graviditet er det ikke begyndt igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline Bech

  Jeg har haft samme symptomer og jeg har fået konstateret cøliaki, har du fået taget en blodprøve der tjekker dine tal indenfor det? Ellers ville jeg helt klart anbefale det :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Det er jeg i tvivl om jeg er, så det vil jeg lige få undersøgt. Mange tak for tippet! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella

  jeg har det samme og har lige været til en masse undersøgelser men vi har endnu ikke fundet ud af hvad det er

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Den bedste gave!