Det ved I ikke om mig!

Livet med allergi!

DSC_0019

Jeg er ved at være godt træt af min allergi! Min næse løber og kilder og mine øjne er røde.. Jeg har været allergiker siden jeg var omkring fjorten år gammel, hvor jeg fik konstatere allergi over for katte. På det tidspunkt havde vi to dejlige katte, som vi desværre var nødt til at skille os af med :-/ Det var bestemt ikke let, og slet ikke fordi det var min skyld…
Når man har fået konstateret én allergi overfor husdyr, så er der en stor chance for, at man udvikler allergi over for andre dyr også. På trods af denne viden, så valgte vi at få en lille chihuahua, Partaccia. Det var skønt at få et husdyr igen! Dog gik der er ikke mange år før, at jeg selvfølgelig også udviklede allergi over for hunde. Det var dog ikke så slemt som med katte, og havde ikke den store betydning for mig i hverdagen. Jeg kan slet ikke være i et rum, hvor der er eller har været en kat, uden at det begynder at kilde i halsen – sådan er det heldigvis ikke med hunde, men det bliver værre og værre med årene. Det er især de store hunde, som jeg reagere allergisk over for. Oven i det har jeg også fået konstateret allergi over for støv. Den er virkelig træls, for det er virkelig svært at undgå støv hele tiden! Det kræver lige lidt ekstra rengøring hjemme ved mig selv, men det værste er næsten hvis jeg er ude og besøge nogle. Jeg ønsker jo ikke at sidde og være uhøflig, og klage over at der er alt for støvet i en andens hjem, men hvis min allergi pludselig går amok, så kan jeg være tvunget til at tage hjem.. Jeg kan virkelig blive skidt tilpas, men det kender andre allergiker nok også til.
Jeg tror så også, at jeg har fået pollen allergi med i rækken – som om jeg ikke har nok i forvejen! Mine symptomer er blevet værre her på det sidste, og jeg kan altså ikke forstå, hvis det er hundene herhjemme, som jeg pludselig reagere sådan på. De er stort set aldrig på mit værelse, og der bliver støvsuget herhjemme minimum to gange om ugen, netop for at undgå både støv og hundehår. Jeg må hellere få ringet til lægen og få bestilt en tid, for det er virkelig træls at rende rundt med, åååårh!
Er der andre end mig der lider af allergi og kender til det?

Mys M!

28 kommentarer

 • Rikke

  Her bliver jeg nødt yil at knytte en kommentar til det Kathrine skriver om Nefoxef.

  Det er individuelt hvordan man reagere på medicin for allergi. Alnok og Nefoxef har faktisk stort set den samme virkningsmekanisme og virker på de samme receptorer, hvorfor disse præparater ligner meget hinanden. De substituerer dog ikke hinanden, idet de ikke indeholder vidt forskellige lægemidler.

  Forskellen er desuden stor hvis man kigger på biotilgængeligheden (den mængde du får “glæde” af som ikke ødelægges i leveren). Biotilgængeligheden er 70pct. for alnok, sammenlignet med Nefoxef som har en biotilgængelighed på 30pct. Dermed ikke sagt at nogle ikke kan have mere glæde af denne, da det som sagt er meget individuelt hvordan man reagere på det.

  Nefoxef kan ikke fåes i håndkøb, men det kan Telfast, som er et tilsvarende præparat der indeholder samme lægemiddelstof og virkningsmekanisme. Der kan dog være en lille forskel på disse præparater, idet der ikke er garanteret at det er de samme hjælpestoffer der er kommet i. 99% af tilfældene har dette ikke noget at sige, men det kan give en anderledes effekt for nogle. Desuden kan Telfast ikke fåes i 180 mg. i håndkøb som Nefoxef kun findes i. I stedet kan du få 120 mg., som selvfølgelig ikke er lige så meget.

  Hvis du skal op i de høje mg. skal det foregå gennem lægen.
  Jeg vil foreslå dig at gå på apoteket og få råd om din situation, så får du helt sikkert også det rette med derfra :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har selv allargi både over for katte, støv, Polen, tomater, appelsin, ja jeg tror det var alt og så når min mor og far er skilt og er en uge ved bær er det ikke altid man lige når og få gjort rent så men det er virkelig træls og jeg kender det alt for jeg har haft det siden jeg var helt lille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Jeg kan.anbefale sensistop! Det lyder total åndssvagt, men det er pulver der blandes i vand og så skal man bruge det som mundskyld. Jeg kender flere incl. Mig selv som har fået reduceret eller fjernet sin allergi med det. Det er lidt dyrt at købe, men forhandleren er super dygtig, har både mailet og snakket i tlf med ham, for at blive guidet osv. Det er pengene værd! Tænk nu hvis det hjalp på dig, og det kunne reducere eller helt fjerne allergien. Så er det jo pengene og forsøget værd! Du kan nok finde en del om det ved at Google det. Det er flere år siden jeg brugte det. Mvh Nikoline :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Hej Nikoline
   Hvor køber du Sensistop? Jeg kan simpelthen ikke finde nogen forhandler af det.

   Vh
   Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klara

  Kender også virkelig alt til det, især det med at tage hjem eller ikke at kunne være i rummet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Clara

  Har også allagi over for alle dyr med pels og polm støv græs og er kun en pige på 10 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Malene.
  Du er ikke alene. Jeg har allergi overfor katte, lidt overfor hunde, støv, græs og mange forskellige former for pollen. Det gør så, at der egentlig er ting jeg ikke må spise, men heldigvis påvirker madvare mig ikke (rigtigt)

  Da jeg fik konstateret allergi, i alle former, sagde min læge ‘du er allergisk overfor alt du indånder’. Så jeg kender din fustration udemærket ;-)
  Forår og sommer er man ‘forkølet’ pga allergi, og efterår og vinter pga. Kulden :b

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Ja lige præcis! Man er “forkølet” året rundt, det er da simpelthen ikke til at holde ud :-P nu skal jeg bare have noget stærkere medicin, så jeg ikke er så generet af det i hverdagene :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa t.

  Hej!
  Læste lige dit indslag her og kunne ikke lade være med at reagere.
  Jeg er også én af de mange der hører under kategorien “multiallergiker”, hvilket betyder at ikke nok med at jeg reagere på samtlige ting på en priktest, så er jeg også “immun” overfor samtlige antihistaminer (alnok osv..) og mine symptomer falder i det samme (kløe i halsen, næse der løber og røde, kløende øjne) -dog er der én ting der hjælper (siger de kloge) og det er nasonex næsespray! Det hjælper især til halsen og næsen (bedre end alt andet jeg har prøvet i hvert fald) – har brugt det lige siden jeg var 8 og er 21 den dag idag, det kan fåes på recept,

  En lille sjov men ret så ulækker fact.:
  Det vi mennesker er allergiske overfor og reagere overfor når vi siger at vi er allergiske overfor støv er ikke støvet i sig selv (altså de grå nullermænd vi finder under sofaen) – det er faktisk støvmiders afføring. Klamt men sandt. Så det kan måske ikke altid hjælpe at man konstant støvsuger gulvene osv.. For det er faktisk i sofaen, ISÆR sengene og andre tekstiler de lever!

  Held og lykke med det hele!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Kender det alt for godt,desværre!
  At være allergiker er værre end man tror! Ikke bare at det er møg irreterende, men at man heller kan værre nogle steder uden at der er bare 1 ting i vegn i forhol til allergi.
  Jeg er også selv kæmpe allergiker overfor støv,bynke,birk,nyslået græs,støvmider,kat,hest og meget mere!
  Ej, hvor kan jeg dog bare ikke holde det ud.
  Og det har jeg enda haft igennem hele mit liv
  Men der er noget mystisk, jeg er nemlig heldig ejer af en kanin med voldsomt meget pels!! WOW (kan ses på min instagram profil _emmasofie_) men den er jo så sød!altså men det sjove er at jeg aldrig nogensinde har reageret på den! Nok det eneste pelsdyr/husdyr jeg kan tåle:-)
  Har det præcis på samme måde det er virkelig øv at være alergiker!…..
  Men virkelig godt indlæg søde❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det lyder meget som astma:)
  Har selv astma, kan ikke tåle dyr med pels, husstøvmider og røg:/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emmie

  Hej Malene jeg har også allergi og jeg er kun 12 år gamle jeg syntes det er med træls at man f.eks er nød til at tage hjem fra skole fordi man ikke har lyst til at forstyrre eller noget andet i klassen har det over for støv og pollen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Kender det så godt! Jeg er multiallergiker, og det er bestemt ikke sjovt! Det værste af det hele synes jeg personligt, er at det kun er meget få der kender til det og ved hvad det betyder og hvor stor en indflydelse, det har på ens liv.
  Men ja det er vel bare noget, man må leve med❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Allan

  Allergisk overfor græs pollen, og birk er kommet tilbage, fordi den er så voldsom høj pga. de milde vintre, og det kan sagtens være den du også reagere på, en smule for støv.
  Der findes et hav af piller, næsespray og øjendråber. Hvad der virker på en virker måske ikke på en anden skal man lige huske.
  Jeg er gået over til benadryl, for de virker bedst på mig.
  Jeg har for mange år siden prøvet indsprøjtning. Det gav influenza symptomer i en uge, og den hjalp ikke synderligt meget. Akupunktur skulle også kunne hjælpe nogen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melle

  Orh kender det alt for godt. Jeg kan ikke tåle gluten i for store mængder. Helt almindelig sort kværnet peber kan jeg heller ikke tåle, bare at andre omkring mig tager det på deres mad, lukker det alle mine luftveje.. Har allergi overfor mange fødevarer, pollen, støv og en del mere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Kender ude mærker til det… Jeg har for alle pels dyr! Hund, kat, hest, kanin osv! Det et helved! Derudover har jeg for make up, parfume, hårfarve. Og muligvis også gluten.
  Støv allergi er selvfølgelig også med i samlingen! Det rigtig trist med et liv med allergi!
  Og man lære aldrig at leve med Det. Om sommeren hænger jeg ikke sammen uden allergi piller! Pollen, græs osv! Det er øv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Min storebror har så meget allergi, over for rigtig meget at det bedre kan betale sig at skrive/ sige dem han ikke er allergiske overfor……..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michela b Sørensen

  Hej Malene.

  Jeg blev som 6 årlig allergisk over for pollen og støv! Det er vildt træls!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg lider også af allergi
  – støv allergi i sengen
  – kunstige farvestoffer
  – parfume (manga mega træls)
  Jeg er fjorten år og har haft det vele livet, mega nederen med parfume når alle ens venner begynder at bruge det ny og jeg kan IKKE

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • T

  Hej Malene :-) Jeg fik konstateret allergi da jeg var 6 år og jeg er 14 nu. Jeg er allergisk overfor katte, kaniner, støv, birk og lidt nogle bestemte nødder og frugter. jeg mærker næsten aldrig noget til det, men engang imellem får jeg en reaktion. Det kan være virkelig irriterende nogle gange (at have allergi) og jeg tror desværre kun det bliver værre. :'( Men man må jo bare tage det med et smil :)) Tak for din historie :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har nøjagtig det samme som dig :) Og jeg hader det, for jeg elsker både hunde og katte.. Men ved du godt, at man kan få nogle injektioner sådan at det går væk? Det koster bare kassen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg har også overvejet de der injektioner, men de er nemlig rigtig dyre. Jeg kender en som er ved at afprøve dem nu, så hvis han har stor glæde af dem, så vil jeg få sparet op til dem :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

   Jeg har siden, jeg var lille døjet med støv og katte allergi. Gik hver dag og lignede noget der var løgn med røde øjne. Men har nu fået injektioner mod støv allergi i 2,5 år og det er alle pengene værd! Medicinen er faktisk ikke så dyr igen i forhold til resultatet, giver selv ca. 1200 hvert halve år og behandlingen varer i 5 år. Plus den har også hjulpet på mine reaktioner overfor kat ! Så jeg siger Go for it!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Dejligt at høre at injektionerne virker, jeg overvejer dem også, så det er rart at høre om positive resultater :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Søde Malene. Det er bestemt ikke kun dig der har det på den måde. Jeg har os allergi overfor katte og støv. Og den der følelse med at man sidder hjemme hos nogle venner eller familie og ens allergi går amok selvom de ingen katte eller andre dyr har så føler man sig virkelig uhøffelig da det jo så er støvet. Hehe. Så føler bestemt med dig.
  Knus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Ja tak! Jeg lider selv af det, og har gjort det hele livet. Pelsdyr, pollen, støv, nogle grøntsager og nogle frugter. Virkelig belastende! Ved ikke om du har prøvet disse piller, men de virker meget bedre end de normale Alnok og Cetirizin, og er også en del stærkere. Men prøv Nefoxef. De fungerer! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tusind tak for tippet! Kan de købes i håndkøb eller skal man igennem sin læge? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Åh, har selv allergi for alt det som du har! Det er så træls. Har dog hørt om at man kan blive behandlet for visse allergier med vacciner over længere tid. Det er forfærdeligt ikke at kunne være andre steder end i sit eget hjem..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Det ved I ikke om mig!