10 hurtige fra igår!

Min holdning til valget og afgørelsen!

Valget

Jeg har været meget i tvivl om hvorvidt, at det er en dum idé at skrive dette indlæg, da det kan skabe en stor debat. Samtidig har vi alle sammen vores holdning til valget, og jeg har også lyst til at dele min.
Først og fremmest er jeg virkelig glad for, at valget er overstået nu, og så med et godt resultat – ifølge mig ihvertfald. Kl.23.33 var det afgjort, at vi i Danmark skulle skifte fra en rød til en blå regering, og jeg er tilfreds med dette resultat. Jeg stemmer blåt, det har jeg altid gjort, og det vil jeg nok også altid gøre. Jeg stemmer ikke blåt fordi at jeg er egoistisk, og ikke synes at vi skal hjælpe hinanden. Jeg går hundrede procent ind for, at ingen her i Danmark skal lide nød, og selvfølgelig skal vi hjælpe hinanden så godt vi kan. Men jeg synes ikke det er i orden, at de folk der knokler og arbejder hårdt, skal betale for de folk, som ikke gider at arbejde.. Bemærk at jeg skriver gider, og derfor hentyder jeg bestemt ikke til dem som er uheldig stillet, som fx er syge og derfor ikke er i stand til at arbejde – det er en helt anden sag. Jeg synes blot at det er for nemt at gå uden arbejde her i Danmark. Der er alt for mange der vælger at gå derhjemme og få kontanthjælp frem for et arbejde, fordi de kan få mere udbetalt på den måde. Jeg kan et eller andet sted godt forstå dem, men jeg synes ikke at det er i orden, og derfor skal der også ske nogle ændringer på det område. Det er virkelig en hårfin grænse, og jeg synes det er utrolig svært at skulle vælge til eller fra. Der er ikke penge til det hele, så hvad skal vi vælge at bruge dem på? Jeg mener, at vi bruger vores skattepenge helt forkert! Det skal kunne betale sig at arbejde, og med de høje skatter, kan det være problematisk at se nogen mening med at skulle arbejde 50 timer i ugen. Jeg bliver så harm over, at nogle folk kalder os i den blå blok for grådige. Hvorfor er man grådig, fordi man ønsker at bruge sine hårdt tjente penge på sig selv? Ikke sagt, at vi selvfølgelig allesammen skal hjælpe hinanden så godt vi nu kan, men hvorfor skal en person, der har kæmpet sig igennem en hård uddannelse og knokler for at tjene en god løn, betale for én der simpelthen ikke gider at arbejde? Så kan man da tale om at være grådig.
Jeg tog en test, blot for at se om min tankegang egentlig stemte overens med de blå, og det gjorde den – hvilket jeg også have regnet med. Alt i alt så er det dejligt at valget er overstået. Jeg synes vi er blevet bombarderet med det i diverse medier i lang tid nu. Samtidig skaber det så stor debat hele tiden, og jeg er ved at være træt af at se folk diskutere på kryds og tværs. Vi bliver aldrig enige, og det er man altså bare nødt til at acceptere.

Husk at det her er min personlige holdning, og jeg forventer bestemt ikke, at i er enige med mig :-)

Mys M!

13 kommentarer

 • Sofie

  Jamen selv tak da, for din tilbagemelding :) jeg kan fuldstændig forstå hvor du kommer fra, og har også selv haft den samme holdning indtil jeg selv skulle ud og finde et job efter gymnasiet, og opdagede hvor svært det var. Jeg var så heldig at finde et (gennem mine kontakter), men det har alle desværre ikke… jeg kan huske jeg engang, før jeg selv havde været i det, sagde til en bekendt (som jeg godt nok ikke brød mig om): “Så gå dog ned i brugsen og aflever en ansøging..” puh, det skammer jeg mig over i dag. Mon ikke han havde prøvet det allerede :P
  Jeg kan sagtens forstå at man bliver træt af at se folk omkring en udnytte systemet uden planer om at give noget igen (det gør jeg også selv, når jeg hører om det!), og at det skaber en holdning, ligesom mine oplevelser med min kæreste og en tæt veninde på kontanthjælp har skabt min holdning :)
  Håber du har en god dag, og god vind med din blog. Den er god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Giver dig fuldt ud ret! Som de to andre skriver får de os der stemmer blåt til at lyde som nogle der ikke vil deltage i det at være et samfund, hvilket er Way off, vi gider bare ikke betale topskat af vores hårdttjente penge så andre kan nyde godt af at vi har taget en høj uddannelse og knokler som sindsyge for at få de penge…. Og Danmark kan stadig forblive der velfærdssamfund det er i dag, uden at vi skal efterlade mere end 60% af vores løn til dem.( hvilket er bevist med statestikker) Er det ikke kun fair at vi også kan nyde når vi yder? Og det med at gøre arbejdsmarkedet mere attraktivt kan der være noget om, for nogle steder er lønnen fanme dårlig, men det kan heller ikke være rigtig at vi kan tillade os at være så kræsne og komme med kommentar som ” jeg gider ikke være kassedame” nej, okay hvem gider seriøst det? Men vi andre gør det sku alligevel for det er da der eneste rigtige.. Plus at det sætter er helveds dårligt forbillede at man bare kan leve på støtten hvis man ikke lige gider arbejde til udlændinge, der så kommer og tror det er okay ikke at lære sproget, og ikke at arbejde i det her land…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sigrid

  Hvorfor skal man arbejde 50 timer om ugen? Hvorfor ikke deles om arbejdet, så flere mennesker har mulighed for at arbejde, F.eks. folk på kontanthjælp, eller dagpenge? Og hvad med, at give de FÅ menneske der ikke gider, at arbejde, lysten til at arbejde, istedet for at tage deres penge fra dem, så de har svært ved at overleve? Ja, vi gør måske så den lille bitte del af de arbejdsløse som ikke gider, at arbejde, begynder og søge et arbejde, men hvad alle de andre? Hvad med alle dem der knokler for bare at få et arbejde? Dem kommer man også til at tage pengene fra. Det er ligesom at sige 1 i klassen har brudt reglerne, derfor skal i nu alle straffes. Det er måske ikke grådigt, men det er i en grad usympatisk, og respektløst! Jeg er ikke enig med dig. Vi skal deles om arbejdet, og . Lang lang kommentar, men kunne ikke holde mig tilbage. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg er enig med dig i, at det ville være meget bedre, hvis to personer kunne deles om de 50 timer – men sådan hænger det jo desværre ikke sammen, og det kommer det aldrig til. Hvis du har en lederstilling, så hører der bare hårdt og mange timers arbejde med. Og sådan en stilling, kan simpelthen ikke fordeles på to mand. Det ville ikke give nogen mening rent produktivt.
   Som jeg har skrevet tidligere, så er det rigtig ærgerligt for dem, som virkelig ønsker at få et arbejde, men som ikke kan finde et. Men igen, sådan er tingene nu bare en gang. Nej vi bliver bestemt ikke enige, men det er også okay :-) vi har allesammen ret til at have vores holdning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Blå blok vil sænke kontanthjælp med 4000kr og det vil så sige at de kan måske lige have råd til pasta med ketchup. Jeg er enig i at vi skal have dem ud på arbejdsmarkedet? Og jeg siger ikke at rige skal hjælpe dem der ikke gider at arbejde overhoved ikke, men så bliver vi nød til at tænke over hvordan vi får dem der ikke vil arbejde ud på arbejdsmarkedet, ved at sætte mindstelønnen op, så man får flere penge ved at arbejde med mindste løn end at få kontanthjælp. Men dem der har størrere indtægter end andre og de så ikke vil hjælpe, men sammentidig vil de have at Danmark skal ligge højt ang. Bnp osv. men de vil ikke hjælpe de svagtstillede i landet, hænger ikke sammen.. For så vil vores bnp pr. Indbygger falde og vi vil så på verdensplan falde på hvor vi ligger i forhold til andre lande og vores bnp, i der stemmer blå vil begge dele, og lars lykke og hans hær fra blå, vil Bestemt ikke hjælpe på det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Det er helt fint at du ytrer din mening, og vil kun lige kommentere på én ting. Du skriver “i der stemmer blå vil begge dele” – blot fordi jeg stemmer blå, betyder det ikke, at du kan sætte mig hundrede procent i samme bås som alle andre. Det skal du lige huske på :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Så enig med dig!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Jeg er helt enig med dig Malene! Super fedt indlæg. Vi skal alle have lov til at ytre vores holdninger og meninger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det er langt langt langt de færreste der vælger at være kontanthjælp! Kh’en er bestemt ikke som medierne og blå blok stiller den op. De får det til at lyde som om at du kan leve i sus og dus af din kontanthjælp, og det kan du bestemt ikke! De tal blå kom frem med under valgkampen, var for en enlig mor der inkl det beløb der blev opgivet, altså også er det tilskud som alle andre får. Børnepenge, bolkgstøtte etc. De får slet slet ikke så meget i kh’en. Og at man ønsker at de får endnu mindre, er grotesk og meget meget egoistisk. Mang vil væk fra det, da de ikke kan få det til at hænge sammen på en kh, men vi må se i øjnene at der bare ikke er nok arbejde. De skal sende ansøgninger ud hver uge, og flere kommer i praktik – hvor de arbejder 37 timer ugentligt på en snollet kontanthjælp. Det er ikke fair!
  Du har knoklet på din uddannelse som du har fået GRATIS, og endda fået SU. For mig hedder det ikkevat knokle, men nærmere at du er heldig! Men at ønske at mange skal have endnu mindre end hvad de får nu (hvilket er vanvittig lidt) er egoistisk. Tænk hvis du blev arbejdsløs og IKKE kunne finde arbejde ville du komme på kh. Hvordan vil du have det med det efter din udtalelse? Alle skal have lov til at leve i Danmark. Ikke at have råd til mad og tøj på kroppen er ikke sjovt!
  Skatten i Danmark er blandet andet fordi at lønnen er så ufattelig højt her i Danmark, langt højere end hvad den er i de fleste andre lande.
  Danmark ender desværre som USA en skønne dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg mener bestemt ikke, at du kan leve i sus og dus på kontanthjælp, og det synes jeg heller ikke at man skal. Kontanthjælp er penge som gør, at du kan få tag over hovedet og mad på bordet, intet andet. Hvis man vil have flere penge, så må man ud og tjene dem! Jeg er godt klar over, at enkelte rent faktisk har svært ved at finde arbejde. Men hvis et arbejde dukker op, hvor vedkommende kan tjene det samme som på kontanthjælp, så vil 90% takke nej, og fortsat blive på kontanthjælp. Og det er dét jeg synes der er dårlig stil.
   Og hvis du mener, at jeg har fået min uddannelse gratis – hvorfor kan alle der står uden job, så ikke tage en gratis uddannelse? Og hvis jeg lander på kontanthjælp efter min uddannelse, så må jeg tage det i stiv arm, indtil jeg finder et arbejde. Jeg synes bestemt ikke at en person der knokler 50 timer om ugen, skal betale for at jeg kan købe tøj. Det er sådan jeg ser det, og jeg forventer bestemt ikke at du er enig :-) Synes det er så fint at du ytre din holdning, det skal vi allesammen have lov til. Men vi er bestemt ikke enige :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natasha

   Jeg har en veninde der lever på kontanthjælp og har fået mere udbetalt end jeg gør, og jeg har oven i købet 2 jobs. Hun er hverken enlig eller mor eller fejler noget…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Hej Malene.
   Jeg tror de fleste er enige i, at man ikke skal leve i luksus på kontanthjælp. Men når du siger, at “enkelte har svært ved at få et arbejde”, så føler jeg mig faktisk lidt truffet. Det er ikke 1/10 på kontanthjælp, der har svært ved at få et arbejde. Der er ekstrem mangel på arbejdspladser – og det er ikke sådan, at 9/10 kontanthjælpsmodtagere bare er dovne. Jeg må indrømme, at jeg er lidt træt af, at medierne får det til at se sådan ud ved at tilføje alle mulige tal til deres udregning over kontanthjælp (som intet har med det at gøre), hive mennesker ind som Dovne Robert og what not – det er slet ikke virkeligheden, men det er til gengæld noget sensationelt som får folk til at fare op af stolene og skaber en masse kliks ind på deres artikel (eller hvilken platform de nu bruger). Og det gør mig så ked af det, når folk simpelthen sluger det råt. Det siger jeg ikke, at du gør – men det lyder ærligt talt en lille smule sådan, når du siger, at “enkelte” på kontanthjælp ikke kan finde et arbejde (og implicit; de fleste kan). Måske er det en misforståelse fra min side, og du har måske ment, at tallet for arbejdsløse der gerne VIL i arbejde faktisk er højere end 1/10 (som er noget jeg lige har sjusset mig frem til), eller endda 5/10?
   Noget andet der rammer mig, er din påstand om at 90% vil takke nej til et job hvor de tjener det samme som på kontanthjælp. Min kæreste har været på kontanthjælp i et halvt års tid (og er endelig nu kommet af den), og ikke én uge har han ikke haft en fuldtidsforpligtelse at møde op til (bortset fra juleferie, hvor kommunen havde lukket). Det passer ganske enkelt ikke, at de fleste kontanthjælpsmodtagere ligger hjemme på sofaen, for det må de ikke, hvis de vil have penge (granted; nogle steder er de lige lovlig dårlige til ikke at straffe dem, der ikke møder op). Fuldtidsarbejde på 5800 før skat giver en timeløn på lige omkring 40 kroner. Så jo – selvfølgelig vil han tage et job, hvor han får det samme udbetalt hver måned som han gør på kontanthjælp, for med de vilkår vi har på arbejdsmarkedet vil han så kun skulle arbejde 15 timer om ugen i stedet 35+. Jeg kan simpelthen ikke tro, at kun 10% af alle kontanthjælpsmodtagere vil tage imod det tilbud. (Hvis de får udbetalt mindre, er situationen jo nok en anden – da der så bliver problemer med budgettet; men nu gik din udtalelse på at få det samme udbetalt som på kontanthjælp).
   Den holder heller ikke helt, den med “de kan jo bare tage en uddannelse” (selvom kommunerne gladelig prøver at prakke de unge det på). De fleste vil gerne have en uddannelse, men det nytter ikke bare at tage hvilken som helst uddannelse, man kan få – hvis man ikke har lyst til det, man laver, bliver det jo meningsløst. Og hvem skal betale for min kærestes behandling, hvis han om 10 år går ned med stress eller får en depression, fordi det, han laver, er meningsløst for ham? Det skal samfundet. Det er ikke nødvendigvis en investering i samfundet at tvinge de unge kontanthjælpsmodtagere til at uddanne sig til bare et eller andet, selvom det kan se sådan ud.
   Dertil kommer følelsen af værdiløshed over ikke at have et arbejde, den grove udnyttelse af kontanthjælpsmodtagere fra praktikpladser, som bruger det som en mulig for billig (/gratis) arbejdskraft (med løfte om mulig ansættelse, som ofte ikke bliver til noget), samt den ekstreme fremmedgørelse, der finder sted i medierne og blandt mange, der ikke har prøvet at sidde i det selv.

   Just my two cents. Håber ikke du føler dig truffet af noget, jeg har sagt, det har i hvert fald ikke været min mening. Min mening har heller ikke været at ændre din holdning, for det ved jeg godt selvfølgelig ikke sker. :) Min intention har kun været at oplyse lidt om hvordan det egentlig er for rigtig mange at være på kontanthjælp.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Hej Sofie :-)
   Jeg sætter stor pris på din kommentar, det er rart at høre flere forskellige vinkler på det. Først og fremmest er jeg rigtig ked af at høre, at din kæreste har kæmpet sådan med at få et job. Jeg er selvfølgelig godt klar over, at der rent faktisk er nogen der søger med lys og lygte. Det var muligvis forkert af mig at skrive “enkelte har svært ved at finde arbejde”, for jeg har ikke nogle tal på det. Jeg kender bare alt for mange, som har udnyttet systemet og det er også derfor, at jeg har den holdning jeg har. Min holdning går også mest ud på, at jeg ikke synes, at en som har taget en lang uddannelse og knokler hårdt, skal betale for andre. Jeg synes dem som arbejder hårdt, også fortjener at få deres egne penge. Det er måske ikke fair i alles øjne, og det kan jeg også godt forstå.
   Igen, tak for din kommentar. Super fedt at du deler din holdning :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

10 hurtige fra igår!