Mit hår inden extension

Kan man være venner med en eks?

11653461_10153996724284068_1751852110_n

Kan det virkelig lade sig gøre, at man efter et brud kan forblive venner? Kan man pludselig ligge alle de følelser væk, som man havde for hinanden, og så bevare et venskab? Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke tror på det. Jeg tror det er en undskyldning for, at man fortsat kan blive i hinandens liv, fordi det gør for ondt at give slip. Jeg har altid forsøgt at forblive venner med mine ekskærester, men det er gået galt på et eller andet tidspunkt – hver gang. Enten får den ene part nogle gamle følelser tilbage og et håb om, at man en dag finder sammen igen. Ellers ender man med at skuffe hinanden på nogle andre punkter, for eksempel hvis der kommer en ny kæreste ind i billedet. Jeg tror som sagt at man forsøger at skabe et venskab, fordi man ikke er klar til at give slip på hinanden. Det gør mindre ondt, hvis man fortsat kan være venner og tale sammen som før. Men hvad nytter det i længden? Absolut ingenting. Man har besluttet sig for at gå fra hinanden af en grund – bør man så ikke gå hvert til sit, og starte på en frisk? Det er den barske sandhed, men jeg tror det er bedst, hvis man giver helt slip på hinanden. Det er bestemt ikke let, og jeg har ikke selv kunne gøre det. Jeg har dog erfaret, at først når jeg har givet helt slip, har jeg været i stand til at komme videre. Ellers går man og hænger fast i fortiden, og det vil forhindre dig i at komme ordentlig videre med dit liv…

Dette gælder selvfølgelig ikke hvis der er børn involveret, så er det en helt anden sag.

Mys M!

11 kommentarer

 • Rina

  Man kan sagtens være venner med sin eks, men ikke lige efter et break up. Der skal lige gå nogle måneder, år, så alle knuste og klemte følelser er fordærvet. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Tror det er svært at blive venner men at det er muligt. Men jeg har aldrig rigtig tænkt på det på den måde du lige beskrev det. At det er en undskyldning for at blive i hinandens liv – fordi det er for hårdt at undvære hinanden. Noget jeg går igennem nu, og det kræver meget ikke at blive jaloux over små ting. Men ud fra mine veninders erfaringer er de venner med deres eks, det er så også efter flere år efter at være gået fra hinanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Min eks har været min bedste ven siden vi brød med hinanden for 6,5 år siden. Vi har begge nye kærester vi har været sammen med i hhv 4&5 år, og vi er ofte sammen alle sammen – ikke fordi vi skal, men fordi vi hygger os så meget i hinandens selskab

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  En af mine eks kæreste er min bedste ven den dag i dag. Men det har været sværet men det hele funger den da i dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inu

  Det tog mig et år at komme over en eks, siden vi har det samme vennekreds og bor bogstaveligt talt sammen. Men nu er der kun venskabelige følelser, fra min side af i hvert fald. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • nanna

  Jeg læste engang det her citat i ude og hjemme- eks kærester bliver venner af to grunde, enten har de aldrig elsket hinanden ellers også elsker de stadig hinanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Kloge ord, det er præcis sådan jeg også tænker!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Har det præcis på samme måde som dig Malene, jeg kan heller ikke være venner med mine eks kærester. Og snakker ikke med nogen af dem den dag i dag.

  Elsker virkelig at følge med i din blog! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • emilie

  Altså det kan jo være nødvendigt at snakke sammen, og snakke pænt sammen hvis der er børn i blandt. – men udover det kan man jo godt være venner fordi at man har vært kæreste, har også en – og det fungere super fantastisk :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er gode venner med to af mine eks’er, og det fungere utrolig godt. Ingen gamle følelser og vi er der for hinanden også selvom det handler om nye kærester :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg tager hatten af for, at i kan få det til at fungere :-) Så heldig har jeg ikke været!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mit hår inden extension