Top 10 serier

Jeg var meget genert

DSC_0004

Nu fremstår jeg højest sandsynligvis ikke som den generte pige i jeres øjne, hvilket også er helt forståeligt efter min optræden på tv. Jeg er en meget udadvendt og åben pige, men det har jeg ikke altid været. Da jeg var yngre, var jeg faktisk meget genert. Sådan virkelig meget. Jeg var den stille pige i klassen, der altid stod i skyggen af andre. Jeg har dog altid været meget opmærksomhedskrævende over for min familie og folk som stod mig nær, men udenfor mit lille og trygge hjem, har jeg altid været meget genert. Lærerne beskrev mig altid som “den søde og stille pige”, hvilket mange sikkert ikke vil tro på – men den er nu god nok! Jeg var meget uselvstændig og havde brug for mine veninder omkring mig. Jeg følte mig ofte ikke god nok, og jeg var faktisk rigtig usikker på mig selv. Jeg havde det især svært da jeg var teenager, og brugte mange timer for mig selv med min dagbog og høj musik. Jeg har aldrig været deprimeret, udover den sædvanlige rutschebanetur som man gennemgår som teenage pige. Jeg kunne bare bedst lide at være selv eller være sammen med min familie. Jeg ændrede mig meget i løbet af mit år i tiende klasse, og det var dér jeg endelig kom ud af min skal. Jeg gik fra at være hende den generte, til hende der troede på sig selv. Jeg fik min første kæreste, som jeg havde været forelsket i i et helt år, men som jeg havde været for genert til at ses med. Jeg fik en masse drengevenner og mine karakterer i skolen var højere end nogensinde før. Jeg ved ikke helt præcist hvad der skete med mig, og derfor tror jeg også, at jeg simpelthen voksede mig ud af min bobbel. Jeg husker det som om, at det skete fra den ene dag til den anden. En dag blev jeg bare træt af at stå i baggrunden, og jeg besluttede mig for at få mere ud af mit liv. Og det var en fantastisk følelse! Det gav mig mange flere muligheder og jeg blev en meget mere glad og smilende pige.

Mys M!

6 kommentarer

 • Julie

  Jeg kender det godt.. Den pige du beskriver, sådan er jeg og har altid været det. Nu tager jeg på efterskole efter sommerferien, hvor jeg starter i 10’ende. Så håber jeg at jeg kan komme ud af min “skal”. Men ved sq ikke helt hvordan endnu… Så har du nogen tip?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tænk på det som en ny start, hvor ingen kender dig som “hende den stille”. Forsøg at være mere åben over for nye mennesker, det er mit bedste råd :-) Held og lykke på efterskolen! Jeg håber at du får et rigtig godt år, hvor du lærer at tro lidt mere på dig selv – det er ofte det genertheden bunder i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  er 14 år, jeg er præcis på den måde du har beskrevet, (ligner dig på en prik), vil høre hvordan du er kommet ud af din “skal” fordi jeg er træt af at være hende den stille det er bare svært at lave om på når man skal i 8 og har gået i den samme klasse hele sit liv så ALLE kender mig som hende den stille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg ændrede mig også først rigtigt, da jeg startede på en ny skole og i en ny klasse. Det gav mig muligheden for at bryde ud af min skal, og være en mere åben og udadvendt pige. Jeg er sikker på at du en dag, nok skal bryde ud af din skal :-) Det kommer med alderen for de fleste, så mon ikke det også gør det for dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Woow, du har stort set lige beskrevet mit liv! Jeg er nu stadig i den generte fase, men håber virkelig på at komme ud af min skal efter folkeskolen. Jeg har altid været den stille pige i klassen, som for det meste godt kender svaret, men aldrig tør at række hånden op. Jeg er så usikker på mig selv og stoler aldrig på mine instinkter. Jeg er virkelig bange for at det kan gå hen og påvirke min fremtid..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Så slemt genert husker jeg dig ikke, i hvert fald ikke når du var sammen med Nadia. ;-) jeg havde vidst et større ry for at være den stille.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Top 10 serier