Jeg er bange for...

Min frygt for balloner

DSC_0030

Som jeg har skrevet et par gange før, så er jeg bange for balloner. Jeg kan ikke huske helt præcis hvornår det startede, men jeg har ikke altid haft det sådan. Jeg husker, at jeg elskede balloner, da jeg var helt lille. Jeg har leget ballondans til adskillelige af fødselsdage – hvilket jeg slet ikke kan forstå nu! Det første jeg husker omkring min frygt, var en dag jeg sad i bussen på vej hjem fra skole. Bussen var helt proppet og to små drenge havde balloner med. Jeg kan huske, at jeg hele tiden sad og frygtede, at de pludselig skulle sprænge. Drengene spottede så, at jeg sad og kiggede skræmt på dem, så de sprang en af balloner med vilje – sikkert for at drille mig, virkelig respektløs, men de var selvfølgelig ikke særlig gammel. Jeg fik tårer i øjnene, og var faktisk nødt til at stige af bussen det næste stop. Lige siden den episode har jeg stået ved, at jeg ikke kan lide balloner. I starten var jeg flov over det, og jeg synes det var pinligt at indrømme, men til sidst sagde jeg det bare. Jeg var træt af at føle mig utilpas til diverse fester, hvis der var balloner indblandet.

Jeg har oplevet flere forskellige episoder, hvor det har været et problem for mig. Både til fødselsdage, konfirmationer, nytårsaftener, restauranter og sågar i butikker. Jeg har altid kunne snige mig væk fra det, men nede i Mexico var der en episode, hvor jeg var nødt til at bide tænderne sammen. Da jeg var til casting på Paradise Hotel, havde jeg fortalt om min fobi over for balloner. Jeg klarede mig også næsten igennem alle festerne dernede, men én af de sidste aftener, måtte jeg se min frygt i øjnene. Vi skulle have High School fest, og jeg kunne godt regne ud, at der højest sandsynligvis ville være balloner. Jeg snakkede med produktionen kort før festen og forklarede dem, at jeg altså virkelig ikke havde lyst til at skulle deltage med balloner over det hele. Den aften skulle vi lave vores cheerleader show, og vi aftalte, at jeg dansede vores rutine med ballonerne hængende på væggen, og efterfølgende ville de pille dem ned. Det var så svært at bevare masken, men jeg bed tænderne sammen. Det er heller ikke så slemt, når ballonerne bare hænger – men hvis folk begynder at lege med dem, så går jeg helt i panik. Efter vi havde danset vores rutiner, gik jeg ned på croco (det første værelse), og sad og ventede på, at de andre gæster fik fjernet ballonerne.

Jeg har lært at acceptere, at jeg bare ikke kan lide de dumme balloner. Folk griner stadigvæk af mig når jeg fortæller om min fobi, men når de først ser min reaktion, så forstår de også, at jeg virkelig mener det! Er der andre end mig, som har det på samme måde?

Skærmbillede 2015-07-10 kl. 23.39.08

Billedet er fra den aften, hvor i kan se de fine balloner i baggrunden. I kan se hele afsnittet lige HER :-)

Mys M!

17 kommentarer

 • Tulle

  Jeg hved hvordan det er jeg har selv prøvet det og folk griner jeg er næsten heler ikke med til så mange fester. Jeg er og så bange for fyrværkeri og bordbomber og sådan nogle ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Malene.
  Nu hvor du siger, at du er bange for balloner, hvad mener du så? Er det lyden af når de springer, eller? Hvis ja, gælder det så også fx. fyrværkeri og andre ting der siger bang? Har det nemlig sådan :|

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg bryder mig heller ikke om at være alt for tæt på fyrværkeri, så det må bunde i lyden af hvis de springer :-/ det er så træls!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  Jeg hader balloner når de springer, ellers syntes jeg de er sjove at puste op , bruge dem til overraskelser til kæresten , har dog et lille problem med at snakke med hende om hvor glad jeg er for balloner syntes de er festlige også selvom man er i midten af trejdverne så menerjeg sagtens man kan være et legebarn smiler, mig og kæresten har haft små snakket om balloner og helium hun syntes også balloner er sjove , og vi har snakket om at købe nogle kæmpe nogle og helium men aldrig blevet til det fordi jeg alligevel trækker mig tilbage pga bliver genert. Har i nogle forslag til hvad jeg skal gøre ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophia

  Jeg er også virkelig bange for balloner! Eller det er i grunden ikke selve ballonerne jeg er bange for, det er bare det at jeg ikke ved hvornår de springer og sådan, og er ligesom dig specielt bange når folk leger med dem, jeg begynder at ryste helt vildt på hænderne og mit hjerte det banker som om jeg har spurtet rundt i timevis, og har bare lyst til at gå hjem eller sidde og holde mig for ørene i et hjørne, men så bliver jeg bare hende den underlige hahaha! Og hvor er det bare sejt du er så åben om det! Respekt for det, det havde jeg godt nok ikke mod til! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Gælder det så også vandballoner?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har det på samme måde med klovne! Jeg HADER klovne og bliver stiv af skræk, hvis jeg ser en klovn! Det kan godt blive lidt af et problem da jeg har en datter, men det må blive far der tager hende med i cirkus ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg frygter virkelig også den dag jeg får børn i forhold til de dumme balloner. Det bliver nok svært at undgå, men så får jeg forhåbentlig også en sød mand, som kan tage sig af den afdeling ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Haha! Ja lige præcis! :D man skal nok finde ud af det hele til den tid ;) min kæreste er super forstående, selvom han til tider godt kan drille mig med min fobi og syntes det er sjovt! Dumme mænd! :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Hæhæ folk har virkelig også svært ved at forstå mig, de tror jeg mener det i sjov – indtil de ser min reaktion. Så kan de pludselig godt se, at jeg rent faktisk mener det ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tekla

  Malene jeg forstår virkelig din frygt jeg har det på helt sammen måde de er så skræmmende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg er hunde red for balloner jeg har så haft det hele livet hvor hvis der er en der springer så kommer jeg til at græde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg kender alt til frygt for balloner, jeg hader dem virkelig, og kender også til at folk griner af mig pga det.
  Jeg er så oveni mor til en pige på 2,6 og der bider jeg virkelig tænderne sammen for hun elsker balloner og vil ikke havde min frygt smitter af på hende.
  Heldigvis har jeg så fundet ud af at hvis jeg ikke puster dem særlig meget op springer de ikke så nemt og hvis det skulle ske at de springer så er det ikke så højt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg har det helt på samme måde som dig Malene, og har haft det sådan ja næsten altid, som dig kan jeg heller ikke helt huske hvornår det startede, men går helt i panik når der er balloner og især hvis de kommer tæt på mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg har det præcis på samme måde med balloner, og har haft det siden jeg var helt lille. Til min studenterfest i sidste weekend havde mine små fætre taget balloner med, som de glædede sig til at give mig, men jeg kunne bare ikke tage i mod dem i frygt for at de skulle sprænge, hvilket var ret pinligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har det lidt, altså jeg hader ballondans og hader når de sprænger og når jeg ved at det er meningen at de skal sprænge” hader det VIRKELIG”

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jeg er bange for...