Hvad gør jeg så nu?

Jeg har truffet den endelige beslutning nu!

DSC_0204

Som i har kunne læse i mine to seneste indlæg (Læs det første HER, og det andet HER), så har jeg været igennem noget af en rutchebanetur i sidste uge. Jeg gik fra at tro, at jeg havde fået afslag på mit drømmestudie, og nu muligvis skulle droppe tanker om København – til pludselig at være optaget, og så ikke engang være sikker på, at det er det jeg vil.. Tankerne har kørt rundt i hovedet på mig, og jeg har virkelig været frustreret. Som min mor så pænt beskriver mig, så hænger mine følelser uden på tøjet lige for tiden. Der skal ikke særlig meget til, før jeg snerrer af folk eller lige frem bliver ked af det. Det er en stor beslutning jeg skal træffe, og jeg er ærlig talt meget i tvivl. Jeg har drømt om at flytte til København så længe, og nu hvor der er en oplagt mulighed for det, så er jeg ved at få kolde fødder.
Jeg har snakket med både mine forældre, min søster og mine veninder omkring det hele. Jeg har hørt deres holdninger, råd og hvad de mener er bedst for mig lige nu.
Kolding er det trygge og sikre valg. Så kan jeg blive boende derhjemme i endnu et år, og blive inde i min trygge bobbel, som jeg har bygget omkring mig. Samtidig så er Kolding fyldt med en masse minder, som vil give mig ondt i maven, hver eneste dag når jeg skal i skole. København er bare så langt væk. Væk fra mine trygge rammer og mine familie, som jeg ved, at jeg kommer til at savne ekstrem meget. Det er meget skræmmende for mig, og det giver mig også ondt i maven at tænke på. Men hvad er så bedst, og hvordan får jeg det hurtigst mulig bedre? Jeg har vendt tingene hundrede gange i mit hovede, og jeg har endelig truffet en beslutning – Jeg flytter til København. Jeg er nødt til det. Hvis jeg skal gå i skole i Kolding, så kommer jeg ikke videre. Jeg vil støde på de mange minder hver dag, og det skræmmer mig endnu mere, end at skulle flytte så langt væk fra min familie.
Jeg indrømmer gerne, at jeg er skide bange og nervøs. Det er et kæmpe skridt for mig, men jeg er nødt til at give det en chance, så jeg ikke gror fast hernede….

Mys M!

33 kommentarer

 • M-M

  Hej søde Malene. Jeg kan sætte mig 100% ind i dine bekymringer og kommende savn om at flytte langt væk hjemmefra og væk fra alt det der er vandte omgivelser og trygt. Da jeg flyttede hjemmefra var det ca 1 time og 15 minutter fra hvor mine forældre boede på daværende tidspunkt og jeg troede ærligt ikke at jeg ville klare det! Jeg græd og græd, jeg fortrød og kunne slet ikke finde mig til rette i den nye by og min lejlighed. Jeg tvang mig selv til at sige “nu bor du altså her, og det her er dit hjem” hver eneste gang jeg trådte ind i lejligheden og med tiden blev det hele meget bedre, indtil…. Mine forældre tog valget om at flytte til USA!!!! Jeg kunne selvfølgelig have taget med, men da min kæreste boede her og jeg lige var blevet optaget på drømmeuddannelsen valgte jeg at jeg ville vise verden at det her kunne jeg sagtens klare! (Jeg fik en dep. og havde det meget svært med det hele og vidste ikke om jeg havde taget det rigtige valg)
  Det har taget mig næsten et år at vænne mig til at jeg kun kan tale med mine forældre over Skype og kun se dem én gang om året. – men set i bagspejlet har alt det her gjort mig MEGET stærkere og meget mere voksen! Jeg føler at jeg kan klare hvad som helst nu.
  Nu blev den her kommentar meget længere end den skulle, men jeg vil bare fortælle dig at SELVFØLGELIG klare du at flytte til Kæbenhavn selvom at alt det vandte og det du holder aller mest af er i sønderjylland. Det bliver sikkert svært i starten og til tider, men jeg kan næsten garanterer dig at du vænner dig til den nye tilværelse og bliver glad for det valg du har truffet!
  Tak for en ærlig blog. Kærlige Hilsner herfra <3 og held og lykke fremover, du skal nok klare det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tak fordi at du deler din historie med mig! Det er meget inspirerende at høre andres erfaringer og oplevelser. Jeg håber at jeg kommer let igennem det hele, og falder hurtig til rette. Og jeg tror nemlig også, at den her oplevelser kommer til at gøre mig stærkere og mere selvstændig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M-M

   Selvfølgelig gør du det og husk – dine vandte omgivelser og familie er alligevel ikke så langt væk. Danmark er et lille land og der findes heldigvis en masse muligheder for alligevel at “se” hinanden hver dag, fx Skype og FaceTime :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Malene!
  Jeg tror det er det rigtige valg. Jeg flyttede hjemmefra for to år siden, for at læse i Odense, og jeg har ALTID været rigtig tæt med min familie, så jeg frygtede jo også at jeg fik hjemve og kom til at savne dem! Det gjorde jeg også det første stykke tid, men man får meget hurtigt nye venner! Man skal på en eller anden måde altid være lidt nervøs og spændt på at flytte hjemmefra :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvor er du bare sej Malene.
  Du er smuk og passer lige til Kbh, skynd dig afsted og få det godt i København!
  Kh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Afsted med dig Malene :-) København er fantastisk, og jeg er helt sikker på, at du ret hurtigt finder ud af, at det er det helt rigtige valg. Du vil aldrig fortryde, at du tog et eventyr i København. Du er ung og smuk og passer lige til byen. Held og lykke ;-) og HAVE FUN. Husk det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Malene, jeg tog samme beslutning i 2004, og har boet i Københaven lige siden. Jeg er sikker på du nok skal falde til her, det er en mangfolkligt by. Eller hvad der hedder. ☀️☺️✌️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg er glad for, at du blev glad for din beslutning :-) Jeg håber, at jeg bliver det samme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej smukke Malene, sad igår netop og håbede på at dit valg faldt på KBH. Den by er meget mere fuld af muligheder end Kolding er. Glæder mig til at følge med i din “rejse” <3
  Jeg tænkte på, hvordan det kan være, at du ikke valgte Odense/Aarhus? :-)
  Knus, <3

  Anne // Annetaersboel.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Århus er fyldt med dårlige minder, så jeg følte ikke rigtig for den by, udover at Anna selvfølgelig bor der. Og Grunden til at jeg valgte København frem for Odense er, at min allerbedste veninde bor i København, og jeg kender flere derover, så det var det der afgjorde det for mig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Det er helt klart det rigtige valg du har truffet Det er et kæmpe stort skridt men som tiden går og du falder på plads i København bliver du stolt over dig selv… Det er super sundt at klippe navlestrengen , du kan altid vende tilbage til Kolding … Nyd din rejse Du er for sej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Er sikker på at det er det rigtige valg, og selvfølgelig har støtten med hele vejen igennem. Og en ny start kan også være en ny start på ny gode venner og minder. Ønsker dig al held og lykke i København :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  Det bliver super fedt! Et nyt kapitel begynder og er sikker på der nok skal blive godt! Alt held og lykke.<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Hvor er du bare heldig, at du allerede har fået svar fra dit uddannelsessted. Vi andre skal jo vente helt til den 30., og det er forfærdeligt! :-(

  Jeg er sikker på, det nok skal gå dig godt i København. Alt held og lykke. Glæder mig til at læse mere om det på bloggen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Ja jeg er også glad for, at vi fik svar så tidligt. Ventetiden er ulidelig!
   …Og tusind tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Det er en stor og svær beslutning af skulle flytte fra det hele – men er sikker på det nok skal gå dig godt :-)

  Jeg selv har også valgt at flytte fra Lolland og ind til Kastrup på trods af alt familie og veninder er dernede, men for mig trak kærligheden mig herind selvom vi kun har været kærester kort tid :-)

  Held og lykke med det hele..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Ja det er en kæmpe beslutning, men jeg håber, at jeg har truffet den rigtige :-) Og mange tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde Louise

  Jeg er sikker på at det er det rigtige valg du har taget! :)
  Jeg skal selv på efterskole efter sommerferien, det blev for hårdt at bo der hvor jeg gør og gå i den skole.. Der er så mange minder.. Jeg er SÅ glad for at jeg har truffet det valg! <3
  Held og lykke
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natalia

  Du er så sej Malene!
  Også selvom det nok bliver hårdt, så tror jeg nu nok at det bliver godt for dig at starte op et nyt sted. Jeg ønsker dig rigtig meget held og lykke ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine møllemose

  Hvor har det været spændende at læse dine indlæg de sidste par dage og må ærligt erkende, nøj hvor har jeg haft en smule ondt i maven på dine vegne! Men samtidig vil jeg gerne rose dig for dit valg, uden at kende dig personligt er jeg sikker på det er det rigtige. Du skal have et kæmpe held og lykke med og jeg vil glæde mig til at kunne læse om dit “nye” liv i København.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tusind tak Stine <3 ..Og du kan også tro, at jeg har haft ondt i maven – og har det stadigvæk. Men nu er beslutningen truffet, så må jeg håbe på det bedste :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det er virkelig en sej beslutning Malene, jeg har selv prøvet at stå og skulle tage en beslutning om jeg skulle blive boende i den ene by eller flytte til den uddannelses by jeg skulle studerer i. Men du er en sej kvinde, så selvfølgelig kan du klare det! Jeg tror på dig, gu er det hårdt i starten, men det hele bliver pludselig nemt og rart.
  Elsker at følge med i din blog! ☺️
  Held og lykke med det hele❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Hvad besluttede du dig for at gøre den gang? Og mange tak! Jeg håber at du har ret :-)
   …Og tak for de rosende ord <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Flot at du har valgt at flytte til kbh, det har ikke været et nemt valg, kan jeg forstå.
  Hvis du ikke havde valgt det tror du vil have fortrudt det på sigt.
  Er selv en gammel tøser, og fortryder mange af de ting jeg ikke turde i min ungdom.
  Man kan altid vende hjem og det gør du måske en dag.
  Ønsker dig en spændende og indholdsrig fremtid. Med masser af gode venner og gode oplevelser samt en god uddannelse.
  Lev livet mens du er ung og fri, på den gode måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tak for dine gode råd, og det var nemlig også det min mor sagde til mig. En dag er jeg pludselig blevet for gammel eller bundet af nogle ting, som gør at jeg ikke har de samme muligheder, som jeg har nu. Så er det med at få det gjort imens man er ung – så nu springer jeg ud i det, så må det bære eller briste :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Jeg synes det er en sej beslutning du har taget dig! Det er altid hårdt at skulle væk fra det man er vantil, men nogen gange kan det virkelig være den eneste løsning for at få det godt igen ☺️ Et stort held og lykke skal du have med på din vej ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvad gør jeg så nu?