Jeg blogger bedst om natten

Da jeg var afhængig af næsespray…

næsespray

Jeg var på et tidspunkt så afhængig af næsespray, at jeg slet ikke kunne undvære den. Jeg havde den på mig konstant, for jeg kunne gå helt i panik, hvis jeg havde glemt at få den med mig. Jeg brugte den flere gange om dagen, og den var allervigtigst når jeg skulle sove. Jeg kan ikke helt huske, hvordan jeg startede med at bruge den, men det har sikkert været i forbindelse med en forkølelse, hvor jeg så bare ikke har kunne vende mig af med den igen. Efter flere måneders brug af næsespray, begyndte jeg at få ondt oppe i næsen. Det var lidt en brændende fornemmelse, og jeg fik samtidig også næseblod. Jeg snakkede med lægen omkring det, og han fortalte mig, at jeg skulle stoppe med at bruge den omgående, ellers kunne jeg risikere at få kronisk ondt i næsen. Det var virkelig en kamp at stoppe! Den første dag var mildest talt et helvede. Jeg var helt stoppet til i næsen, som i fuldstændig. Jeg kunne overhovedet ikke få luft igennem næsen, hvilket også gave en frygtelig hovedpine. Samtidig var det skide svært at spise, idet jeg skulle trække vejret ind igennem munden – og det var næsten umuligt for mig at få noget søvn. Dagen efter var det heldigvis en lille bitte smule bedre, men stadigvæk rigtig slemt og ikke til at holde ud! Det tog mig cirka to uger at føle mig tilpas i næsen igen. Det var virkelig en skrækkelig omgang, og derfor brugte jeg sjælendt næsespray efterfølgende. Det var kun hvis jeg var rigtig forkølet, men det er samtidig bare at skubbe pinen væk. Jeg vidste jo, at det ville tage mig to-tre dage at vende mig af den igen, så det var slet ikke det værd. Nu har jeg ikke brugt næsespray i et år, vil jeg tro, og jeg kommer aldrig til det igen!
Er der andre end mig, som har været eller er afhængig af næsespray?

Mys M!

14 kommentarer

 • Morten

  Jeg har søvnapnø og bruger en CPAP-maskine. Søvnapnøen har jeg fået efter en ulykke for snart 30 år siden. Jeg gennemgik en desværre mere eller mindre mislykket næseskillevejs-operation og efter en heftig forkølelse, hvor jeg var nødt til at bruge næsespray i over en uge, er jeg desværre blevet afhængig. Jeg bruger næsesprayen ca. 2-3 gange om dagen og har gjort det i ca. 3 år. Virkelig et stort problem når man SKAL kunne trække vejret gennem næsen når jeg sover med min maskine om natten. Har prøvet en model, hvor jeg kan suge luften ind gennem munden, men det giver for mange problemer. Gad vide om man kunne blive opereret igen i næseskillevæggen ? Nasonex har jeg fået anbefalet,men det hjælper ikke noget overhovedet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • johnny hansen

  hey jeg har nu været afhængig af næsespary i ca 10 år bruger en flaske/spray om dagen altså 44 kr om dagen i mange år røv har nu taget beslutningen og ..er lige stoppet i går …fuck det hårdt ,,, men ved jeg kan stå det i gennem ……….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Åh ja, blev også totalt afhængig efter en forkølelse. Vidste slet ikke man kunne blive så afhængig, men var jeg godt et års tid. Det var sygeligt, kunne ikke gå nogen steder uden og slet ikke sove. Kunne også blive totalt panisk om natten hvis der ikke var mere i og jeg ikke havde fået købt en ny. Så det slet ikke som et problem før min daværende kæreste fandt mig i køkkenet en nat hvor der ikke var mere i min næsespray og jeg var i gang med at skære den tomme op for at få de sidste dråber ud :-/ Efter det tog jeg en kold tyrker. Kan slet ikke bruge dem mere i dag. Er så bange for jeg ikke kan stoppe igen. Lægen gav mig en skræk med de konsekvenser det kan have.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Ja man kan virkelig blive afhængig! Så flot at du tog en kold tyrker, der er heller ikke andet for. Det er skide hårdt, men så dejligt når det er overstået :-) Jeg er lykkelig for, at være fri af det skidt nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er afhængig af næsespray på nu 6 år, og jeg hader det, men synes samtidig at det virker som en umulig kamp at skulle stoppe. Alle omkring mig synes det er det dummeste, og mine nærmeste kollegaer synes det er det sjoveste at tage min næsespray fra mig når jeg forlader mit bord, da de ved jeg går totalt i panik. Derudover synes min kæreste at det fedeste ved det er at fortælle mig hvor mange designer tasker jeg kunne have fået for de penge jeg har brugt på næsespray :joy:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej min kæreste er meget afhængig, og jeg kan ikke få ham til at stoppe desværre. Han har brugt den i 3 år, i starten gjorde det mig lidt ked af det, men han siger han ikke kan klare at paniske over at han ikke kan få luft. Jeg håber at han kan stoppe ligesom dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Det handler om at bide tænderne sammen i cirka 48 timer, så bliver det altså bedre. Det er bestemt ikke sjovt, men det er en befrielse ikke at være afhængig mere!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Det har jeg også, jeg valgte til sidst at gå over til en saltvandsspray, som tog en del af den stoppede næse.. Den skulle så bruges en del gange før det virkede, men helt klart den mest sundeste løsning nu til dags!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg blev også anbefalet saltvandsspray, men det fungerede slet ikke for mig. Så jeg måtte bare bide det i mig og tage en kold tyrker ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har selv været afhængig af næsespary, men jeg nåede at stoppe inden det gik galt, da der var kloge mennesker omkring mig der sagde jeg skulle stoppe, og det er jeg glad for at jeg gjorde, nu bruger jeg den kun sjældet, hvis jeg er rigtig forkølet og ikke kan trække vejret, så det er måske 2-3 gange om året jeg bruger den nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Jeg kan i modsætning til dig sagtens bruge næsespray i perioder, (når jeg har stoppet næse) uden at blive afhængig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg misunder jer der kan det, det må være skønt under en forkølelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Willadsen

  Jeg er meget afhængig af det, men det er pga forkølelse også, og så bruger jeg det bare hele tiden.❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Thomsen

  Jeg har selv været sygeligt afhængig af næsespray i et års tid (stoppede for ca. 1.5 år siden) og det var også et helvede at gå på afvænning :) Den dag i dag er min næse stadig ikke blevet helt normal, og er ofte tilstoppet fra tid til anden… måske bliver det aldrig 100% godt for mig igen – men jeg håber! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jeg blogger bedst om natten