Så er der kun én uge tilbage!

Jeg så min frygt i øjnene idag!

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 15.13.32

Jeg var i dag nødt til at se min frygt i øjnene, da jeg havde bestilt en tid ved tandlægen i formiddags. Nu flytter jeg jo om en uge, så som den perfektionist jeg er, vil jeg gerne have styr på så mange ting som muligt, før jeg flytter. Jeg havde ikke været ved tandlægen i omkring halvandet år, da min indkaldelse faldt sammen med min fraflytning af Kolding. Efter jeg kom til Rødekro, glemte jeg det fuldstændigt! Min mor har været en del efter mig, “det er altså ikke et sted, hvor man skal spare penge Malene!” – Men tro mig, det har heller intet med pengene at gøre! Jeg hader bare at være ved tandlægen. Det er frygten for nåle der gør, at jeg hader det så meget. Hvis jeg får at vide, at jeg har et hul og skal bedøves, så vil jeg gå fuldstændig i panik! Jeg kan ikke klare nåle, det er virkelig slemt. Jeg overlevede heldigvis min tur hos tandlægen uden et eneste hul, så det var en kæmpe lettelse! Jeg svedte dog stadigvæk helt sindssyg under hele undersøgelsen, og efterlod en fin plamage på stolen da jeg rejste mig. Assistenten var simpelthen så sød og forsigtig hele vejen igennem, og meget forstående over for min angst. Det hjalp mig rigtig meget, men jeg ved jo udemærket godt, at jeg bliver lige så nervøs for næste gang. Det er altså bare ikke sjovt! Er der andre end mig der lider af tandlægeskræk, og som har nogle gode fif de gerne vil dele? <3

Forresten, hvis ikke I allerede gør det, så husk at I kan følge mig på instagram (malenesandgaard), og inde på min facebookside (HER), så kan I altid følge med i, når der er nye indlæg på bloggen <3

Mys M!

14 kommentarer

 • Malene lieberknecht

  Jeg har angst for at gå til tandlæge jeg har ikke vært til tandlæge rigtig længe nu jeg tør overhoved ikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hej – jeg ved godt det her er helt modsat, men jeg “elsker” at være ved tandlægen. Jeg har bøgle på (skal have på i 3 år mere), jeg er til tandlæge hver 3. Uge og jeg elsker det. Jeg var også bange inden jeg fik bøgle på, men nu når jeg har været afsted så mange gange, siger det mig ikke noget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Hej
  Jeg har også virkelig meget tandlægeskræk!
  Jeg tror det handler lidt om at vide hvad det er der sker og få snakket med tandlægen om hvad der skal gøres. Jeg ved at de ikke ordner et hul på samme dag som de finder det, så det er lidt mere beroligende for mig at jeg kan gå hjem og forberede mig på at skulle bedøves og samle mod til mig.
  Jeg har prøvet at blive bedøvet flere gange(dog ikke pga huller), og jeg er VIRKELIG bange for nåle, men synes faktisk ikke det var så slemt igen. Jeg vil ikke sidde og fortælle dig at det ikke gør ondt, for det gør det, men det er en overkommelig smerte. Det spænder mere end det gør ondt vil jeg sige. Men de putter også noget bedøvende creme på tandkødet inden de bedøver, og det hjælper til at man næsten ikke mærker nålen, kun den kolde følelse fordi nålen jo er kold.
  Håber det bliver bedre med dig, for det er jo virkelig ikke sjovt at have det sådan! Jeg får helt tårer i øjnene når jeg sidder der i venterummet og så når hun kalder mig ind, men det hjælper virkelig at spørge ind til alt og forklare at man seriøst er bange :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hej – jeg kender også følelsen,, jwg er simpelthen så bange,for nåle og tandlæger. Det jeg gør er simpelthen at trække vejret dybt, og klemme min mors hånd ( ja jeg er 24 år og har min,mor med hver gang) Jeg vil hellere lide i 2 min. end at lide 5-10 min afhængig af hvor lang tid det tagerbom at lave det hul. Når jeg er færdig så føler jeg mig så sund og ren :D Mærkeligt så er jeg har jeg tandlægeskræk men jeg elsker det stadig :) Man bliver så ren :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvem hader ikke tandlæger? Stærkt gået. Den eneste måde at bekæmpe frygten på, er ved at se den i øjnene. :)
  Knus http://www.blueducklings.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Malene. Jeg har længe fuldt med på din blog, og set mange dejlige indlæg, men det her er et virkelig godt et!. – Jeg er virkelig bange for tandlægen. Havde en dårlig oplevelse med mit første hul for et par år siden. Jeg kan ikke sove om natten i ca en måned før, jeg fryser og sveder på samme tid, min krop ryster, og jeg kan knap nok gå. Mit hjerte banker så meget, så man kan se det igennem blusen. Det er intet mindre end forfærdeligt. Men har fundet noget, der kan hjælpe mig en smule. Når man kommer ind i stolen går der oftest et par minutter før tandlægen kommer, der har jeg de sidste par gange lavet alle mulige forskellige grimasser for mig selv. Så kan jeg ikke lade vær med at grine, og så er det ikke så slemt igen.. Og ellers så tag høretelefoner i, og hør noget dejlig beroligende musik, når hullet skal laves

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Hæhæ tak for dit tip – jeg elsker især det med grimasserne! Det er nemlig en god idé at forsøge at komme på andre tanker, og alle råd er gode i den her situation, så tak! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ria

  Hvor er det synd for dig, at du har tandlæge skræk, jeg har desværre ingen fif, men du kan få min tandlæge historie, også måske tænke, hvor slemt det faktisk også kan være, bare på en lidt anden måde ;)
  Da jeg var 14 år fik jeg togskinner på, dels fordi mine tænder var lidt skæve, også fordi en af mine tænder sad oppe i ganen. Efter et år blev jeg opereret og der blev rykket rundt på knoglerne, fordi der skulle sættes en guldring rundt om tanden og derefter en kæde i, som førte ud i min mund, og den blev revet i hver måned, så tanden kunne komme på plads.. efter nogle måneder knækkede kæden og jeg skulle “åbnes igen”. Ikke nok med det, så gik jeg med tre elastikker i hver side af munden og med dobbelt, så det var altså 12 elastikker, og nogle måneder efter igen, så fik jeg også ganebøjle på, alt sammen samtidig.. Kan du forestille dig hvor svært det var at spise og tandpine jeg har gået med? o.O – Oveni alt det her, så mangler jeg to voksentænder i undermunden og skal derfor have implantater når jeg bliver over 20 år.. Og ja, vi er til tandlægen SÅ tit (altså nogle gange én gang om ugen) fordi der noget gør ondt, knækker eller ridser mig i munden, jeg er godt træt af det hele. Nu går jeg kun med mine togskinner, og elastikkerne bruger jeg om natten, så jeg ser en ende på det – heldigvis!
  Jeg ved godt, at det her ikke hjælper på din tandlæge-skræk, men nu ved du i hvert fald at det at gå til tandlægen også kan være slemt på andre måder og i mit tilfælde er det psykisk.. Jeg har det fint med hvordan jeg ser ud, men det at være teenager (fylder 18 år om 1,5 måned), starte i 3.g og gå rundt med metal i munden, er ikke særlig sjovt og kan godt gå lidt ud over min selvtillid, især hvis der er nogle søde fyrer ;) De fleste får jo deres bøjler osv. af når de starter i gymnasiet, men ikke mig, jeg beholder den da bare til 3.g… :confused:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tak fordi at du vil dele din historie med mig. Det får mig ihvertfald til at se sådan på det, at nogle har det værre end mig ved tandlægen, og at jeg måske blot bør sætte pris på, hvor heldig jeg egentlig er på det her område. Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ria

   Selv tak, jeg vidste ikke om det var lidt for random, bare at skrive om det, men hvis du kunne bruge det bare en lille smule, så er det vel ok ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tove

  Flot at du kom af sted til tandlæge.
  Jeg havde engang ret slem tandlægeskræk, og min vej til at få det nogenlunde tåleligt med tandlægebesøgene, var at være helt åben overfor tandlægen om, hvad der gjorde mig bange, hvad jeg behov for osv. Så åbenhed har været min vej frem. Desuden er vejrtrækningen vigtig. Stille og helt ned i maven, og så have fokus på det i stedet for tandlægen og lyde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tak for tippet! Jeg var også helt ærlig idag, og de var meget forstående – så det hjalp rigtig meget! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Kender det udemærket ! Har i mange år haft bøjler og inden da har jeg kun haft forfærdelige oplevelser med tandlæger! (Så har været ved tandlæge maaaaange gange)Er angst, går i panik, kan næsten ikke trække vejret, skal synke hele tiden og spænder i hele kroppen.

  Men jeg har fundet ud af noget der hjælper ved mig. Jeg fandt en super super dygtig tandlæge i Tinglev ! Skulle her i torsdags have opereret en visdomstand ud! Jeg var ikke nær så nervøs som jeg plejer da han altså er en super tandlæge ! Men til det vigtigste ! Har erfaret at hvis jeg lytter til relax/meditation musik slapper jeg fuldstændig af ! Jeg var fuldstændig rolig i torsdags! Faktisk den bedste tandlæge oplevelse længe ! ☺️☺️☺️ Men prøv med musikken og find en tandlæge du er tryg ved ! Det hjalp her

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Tusind tak for tippet! Jeg er også meget tryg ved min tandlæge her i Rødekro, også derfor jeg valgte at tage afsted imens jeg stadig bor her. Jeg har ikke prøvet det med musikken, men det vil jeg helt sikkert prøve til næste gang :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Så er der kun én uge tilbage!