Hvad husker i mig for?

Hvordan påvirker Paradise Hotel de unge?

Skærmbillede 2013-02-03 kl. 18.09.39

Det er ofte blevet diskuteret på diverse sociale medier, at Paradise Hotel er dårlig for de unges opfattelse af ungdommen, alkohol og sex. Jeg kan til dels godt se hvad diskussionen går ud på, for jeg har efter min deltagelse i programmet, modtaget mange stødende og voldsomme beskeder fra små drenge. Drenge på kun 12 år, som skriver meget perverse og ubehagelige beskeder. Jeg var meget forarget første gang, at jeg modtog sådan en besked. Først og fremmest undrede jeg mig meget over, at børn i den alder ser den slags programmer. Det fik jeg bestemt ikke lov til i den alder, og jeg havde meget respekt over for den slags. Hvis mine forældre forbød mig at se visse programmer, så gjorde jeg det heller ikke. Jeg har mødt flere børn, som med et smil på læben har fortalt mig, at de havde set programmet, på trods af at deres forældre havde forbudt dem det. Jeg synes det er synd at så unge og endda børn, ser den slags programmer. De skal da nyde deres barndom med tegnefilm og ungdomsfilm, lige som jeg selv gjorde. Børn i den alder er meget lette at påvirke, og de kan sagtens få et forkert syn på tingene, fordi de er for små og unge til at forstå virkeligheden. Når det så er sagt, så synes jeg dog ikke at programmet viser noget, som ikke passer. Mange unge oplever en vild ungdom med alkohol og sex, selvfølgelig ikke alle, men størstedelen går igennem sådan en periode. Det er efterhånden blevet normalen og programmet viser et klart billede af mange danskers ungdom. Selvfølgelig bliver sådanne udskejelser normalt ikke vist på tv, men de bliver udlevet hos mange unge. I programmet bliver det hele bare vist meget voldsomt og ekstremt, og det er dér at debatten opstår. Mange på min alder kan nikke genkendelse til samme udskejelser, de har bare ikke valgt at gøre det på landsdækkende tv. Jeg synes at det er forkert at sige, at programmer som Paradise Hotel giver et forskruet billede af den danske ungdom, for i følge mig gør det faktisk det stik modsatte – bare meget ekstremt. Problemet er så bare, at hvis det er små børn der ser programmet, som slet ikke er nået til den alder endnu, så begynder de at tale og opføre sig som om, at de er meget ældre end de er, hvilket jeg synes er meget synd. Jeg har faktisk lavet et indlæg omkring børn og deres barndom nu til dags, som I kan læse på bloggen imorgen. Vi kan diskutere frem og tilbage omkring, hvordan unge bliver påvirket af programmer som Paradise Hotel, men faktum er at programmet viser størstedelen af de danske unges liv – så uanset om børn og unge ser det eller ej, så er det bare sådan. Dog synes jeg ikke, at børn og unge bør se den slags programmer, ihvertfald ikke før de er gamle nok – hvilket er en smags sag fra person til person, hvornår man synes, at man er gammel nok til den slags, så det vil jeg personligt slet ikke kommentere på.

Mys M!

7 kommentarer

 • Fie

  Jeg synes ikke, det handler så meget om de helt unge, som ser programmet men mere, at det er problematisk, at vi nu til dags ser den slags underholdning. Folk som har sex på åben skærm, voldsomme skænderier og det at drikke sig helt i hegnet er åbenbart det fjernsyn, som bliver set af rigtige mange mennesker. Det gavner jo ikke, det er kun for ren og skær underholdning, og man må aldrig se programmet som læring. Jeg synes, det er lidt trist, jeg ved slet ikke hvad der skal blive af os. Hvad med intelligens og de gode værdier? Hvor er de blevet af? Jeg ville ikke klage over at blive kaldt uintelligent, hvis jeg havde deltaget i et reality program. Det er min helt ærlige mening, så må man selvom om man er enig eller ej. Vi har alle ret til at ytre sig. :147: P.S God blog :147:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Jeg har også selv været en del af det danske byliv. Og du har ret i det du skriver, at man prøver at være for fuld og have en voldsom diskussion. Jeg er også enig i at tilfældig sex er noget de fleste unge prøver, og det er sådan set heller ikke noget jeg har det mindste i mod at paradise viser. Men at have en femkant og lave et Eiffeltårn er IKKE normal ungdomskultur.
  Nu ved jeg godt Anna er din veninde og jeg er som sagt også enig i er meget normalt, men du kan på ingen måde sige at den måde hun behandlede Rasmus, hører ind under “normal” opførsel. Det var direkte ondt og respektløs!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Det er svært at sige om diskussionen mellem Rasmus og Anna var såkaldt “normal”. Den var meget voldsom, og sådan blev den også fremstillet på tv. Men de fleste har da oplevet at have en voldsom diskussion, hvor tingene er løbet lidt ud af kontrol. Det hele virker bare så ekstremt på tv, og det skal man altså lige huske på :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Jeg giver dig fuldstændig ret i alt hvad du skriver, kan ikke være mere enig. Jeg synes bestemt heller ikke at børn på omkring 12-14 burde se programmet, synes at forældre burde tage mere hensyn til hvilke programmer deres børn ser. Og som du nævner så viser Paradise Hotel en meget ekstrem side af ungdomskulturen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  hej Malene jeg er en pige på 14 år og jeg ser mange reality programmer, jeg føler mig selv gammel nok, og har også min egen Holding til ting som alkohol og sex. Fx. Vil jeg ik knalde “alle” og vil heller ik gøre det på TV, og jeg vil aldrig drikke så meget alkohol at jeg ik kan huske hvad der er sket. Men jeg forstår også godt dit indlæg fordi der er mange der ikke er gamle nok til at se den slags men gør det alligevel, og jeg synes også det er synd at børn i en meget tidlig alder ser sådan noget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Jeg er enig i at børn på 12 år ikke skal se det program og jeg er også enig i at paradise hotel på sin vis, fortæller om en ungdomskultur med meget alkohol.
  Men jeg må så også sige at nogle af dem der deltager i paradise hotel, har tendens til at gøre det i ekstremer. For nej, det er ikke “normalt” at drikke SÅ meget at man ikke kan gå ordentligt. Og det er absolut heller ikke normalt at deltage i en 5-kant. Og det er heller ikke normalt at behandle andre mennesker så grimt, som f.eks. Anna behandlede Rasmus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Som jeg også selv skriver, så viser Paradise Hotel en meget ekstrem side af ungdomskulturen, og det er dér problemet opstår. Men det er normalen at man på et eller andet tidspunkt i sit liv kommer til at drikke for meget, have tilfældig sex, og have en voldsom diskussion – det kan man altså ikke benægte! Det er selvfølgelig ikke alle danske unge, som opfører sig på den måde. Jeg har dog været en del af det danske byliv længe, og jeg har set rigtig mange ting i løbet af årene, så jeg taler altså af erfaring :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvad husker i mig for?