Hvordan påvirker Paradise Hotel de unge?

Læg den iPad og lav et pusslespil!

Skærmbillede 2015-08-30 kl. 00.17.56
(Billedet er taget fra Jyllands Posten)

 

Som lovet i mit indlæg igår, hvor jeg kom med min holdning til hvordan, programmer som Paradise Hotel påvirker de danske unge (læs lige HER), så kan jeg i den sammenhæng simpelthen blive så forarget over, hvordan børns barndom er nu til dags. Det kan godt være fordi, at jeg er ved at være så gammel, men jeg synes virkelig, at de går glip af noget! Børn sidder begravet i deres iPad og telefoner, i stedet for at lege og være sociale med hinanden. Jeg spillede da også computer en gang i mellem, da jeg var barn – windows 98 var det nye dengang, hæhæ! Det var dog meget begrænset, hvor meget tid jeg brugte foran computeren. Når jeg var sammen med mine veninder, så legede vi med barbiedukker, spillede spil eller tegnede med kridt ude på vejen. Jeg synes simpelthen at det er så ærgerligt, at børn går glip af den slags barndom. Måske er det også bare fordi, at jeg husker tilbage på min barndom med et smil, og jeg ville da ønske, at alle børn skulle opnå den glæde. Jeg glædede mig over at tegne en tegning til min mor, og ikke over at slå min highscore i et spil på telefonen. Selvfølgelig udvikler tingene sig hele tiden, og tingene er meget anerledes den dag i dag, end da jeg var barn. Jeg føler mig pludselig så gammel, at jeg kan sidde og sige sådan, men det er jo sandt! Jeg kan huske da mobiltelefonen kom ud, og de andre børn i klassen begyndte så småt at få deres egen telefon. Jeg var en af de sidste, som fik lov til at få en mobiltelefon, og jeg var simpelthen så misundelig på de andre. Jeg fik min første mobiltelefon i 7.klasse, og jeg var så glad og stolt over den. Nu til dags sidder helt små børn med deres egne telefoner og iPads, og jeg kan slet ikke begribe det. Jeg synes det er ærgerligt. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde kommer til at acceptere det og tilbyde mine børn det samme, men jeg håber virkelig, at de bare får en bid af min barndom, for den var slet ikke så tosset igen, på trods af manglen på telefoner og iPads. Er det bare mig der er blevet helt tosset, eller deler andre den samme holdning som mig?

Mys M!

8 kommentarer

 • Aviaja Gadegaard

  Jeg fik min første mobil da jeg var 14-15år og så sidder min fars kærestes barnebarn på 5-6år der med den nyeste iPhone, dét syntes jeg er alt for tidligt. Da jeg var i Grønland for nogle måneder siden fandt jeg hurtigt ud af at det eneste sted der var internet var på biblioteket som havde åbent 2 gange om ugen, dét var hårdt :D Men det resulterede også i at børnene faktisk legede og de unge gik ture sammen om aftenen :O Det er næsten et sjældent syn nu her i Danmark synes jeg. Min venindes lillebror på 6 har også en iPad og bliver rasende hvis han får besked på at gå udenfor at lege :O

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg er 100% enig i en alder af kun 14 år synes jeg også det er synd at så små børn sidder med iPad og mobiler, i en alder af 12 år købte jeg en iPad for mine egne penge jeg havde sparet sammen, men inden da og også lidt efter, var mig og mine veninder da ude og skrive med kridt, gynge, grave i sandkassen, hoppe på trampolin, lavede puslespil, og spillede andre spil, og legede med dukker osv. osv. Men så er det lige så stille blevet mere og mere elektronik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg er 14 og er meget enig, men omvendt er der også mange 0,1 og 2 klasser får iPads i skolen, det er meget forkert! Så lære man jo også at bruge det i en meget tidlig ander.
  Jeg går i 8 klasse og vi skal SELV have vores iPad, og computer med til f ex. Dansk..
  Men 0,1 og 2 klasser FÅR en, hvilket jeg syntes er meget forkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg er delvist enig. Kan sagtens følge din pointe og dit budskab. Synes også det er for tidligt børn idag har deres egen iPad og iPhone.

  Men jeg oplever nu stadig, at børn leger og får lov at være børn. Jeg hører om skoler der laver restriktioner omkring brugen af elektronik. Rigtig godt. Det er forældrene som der bør være størst fokus på. Kun de kan påvirke og ændre holdningen til deres børns brug af elektronik. Og forældre bør stå sammen og have en fælles holdning til deres børns brug, så ingen børn føler sig udenfor eller set ned på, fordi de fx ikke har deres iPad med i skole.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er som sig 25, og jeg er fuldstændig enig. Det er rendt helt af sporet, og jeg er bange for, vi får nogle små, meget asociale og egocentriske børn ud af det..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ano

  Jeg er enig med dig. Jeg er selv 14, 15 til december og sidder selv med den holding at jeg synes små børn skal være sociale. Jeg hader selv når man er sammen med nogle og ikke kan snakke sammen men bare sidder med næsen i mobilen. Jeg gør det selv men det er fordi jeg ikke gider at sidde og stirre ud i luften mens en anden sidder med mobilen. Nu sidder en hvad 3 . klasses elev med en iPhone 5 eller sådan noget. Jeg har først lige fået min iPhone 6 her for nogle måneder siden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • molle

  Jeg kan ikke rigtigt se det kan være anderledes, når både vi unge, og selv granvoksne mennesker, der burde have andet at gå op i end deres egen lille internetverden, sidder begravet i elektronikken :tired_face: Børn gør jo bare hvad vi gør. Men jeg synes stadig det er et fint indlæg, for der er helt klart noget vi har mistet, noget meget værdifuldt endda!! Jeg håber fantasien og det primitive legetøj bli’r moderne og vinder indpas igen en dag :grinning: Noget andet jeg heller ikke kan lade være at tænke på, er hvor lang tid der gør, før børn ikke længere kan skrive i hånden!! Synes VIRKELIG computere burde være bandlyst i folkeskolen, undtagen i EDB-timer, for det er selvfølgelig helt fint, at børnene får basalt kendskab til IT. Mobiler og smartphones burde også ligge i en kasse på lærerværelset hele skoledagen ud, for børn i den alder er på ingen måde modne nok til at administrere f.eks. hvornår man skal holde sig fra FB og Snapchat. Håber virkelig det er noget regeringen vil tænke over!! Men for at vende tilbage til dét du snakker om, så ja, børn skal også lære at lege kun ved hjælp af deres frie fantasi. Nu ved jeg ikke hvordan det er i børnehaver i dag, men vil da virkelig ikke håbe telefoner og ipads er tilladte sådanne steder? :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Samatha

  Jeg er helt enig! Jeg er 22, og da jeg var barn, legede vi med legetøj og brugte vores fantasi. Jeg er med på, at det et en anden tid nu, og at børn også kan lærer af en Ipad.. Men der går altså nogle år, inden min datter får en
  Hun er halvandet og jeg har det sådan, at vi er udenfor mindst 30 minutter om dagen, fjernsyn er noget man kan koble af til on eftermiddagen og telefon/Ipad er for (næsten) voksne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvordan påvirker Paradise Hotel de unge?