Mit forhold til Jack ♡

10 hurtige indtryk af København!

DSC_0032

Der er faktisk mange ting som er anerledes herover i København, og det kommer til at tage lidt tid at vende sig til. Det går dog allerede fremad, og jeg begynder mere og mere at falde til. Jeg har lige samlet 10 hurtige ting, som har gjort særligt indtryk på mig.

1. Folk har meget travlt herover! Der er generelt et hurtigerer tempo herover, og folk løber ofte ved både metro og s-toget. Jeg forstår det simpelthen ikke! Togene kører med så kort mellemrum, at hvis de misser det første tog, så skal de måske vente i fem minutter, helt ærligt. Mænd i jakkesæt som løber desperat efter toget, is på Medina, du skal nok nå det!

2. Det larmer hele tiden… Ihvertfald inde på mit værelse. Jeg skal virkelig vende mig til den konstante støj fra trafikken. Selv med ørepropper kan jeg høre den, og det er jeg jo slet ikke vant til. Det har endnu ikke været muligt at tage en god lur herover, og jeg er altså stor fan af en god middagslur!

3. Nu var jeg i byen i lørdags sammen med Camilla, og det kan tælles på én hånd, hvor mange gange jeg har været i byen i København. Jeg blev faktisk rigtig skuffet! Jeg havde en dejlig aften med Camilla, men hold nu op hvor er folk bare for meget.. Jeg kan selvfølgelig også have været mega uheldig, men jeg synes at pigerne var mega snobbet og drengene alt for offensive!

4. Der er mennesker overalt. Jeg har altid elsket, at der var så meget gang i København, og at der var fyldt med mennesker. Det generer mig slet ikke, men jeg skal dog lige vende mig til det. Der er ofte få mennesker i Rødekro og byen kan stå helt stille – det sker ikke herover, ihvertfald ikke i dagstimerne!

5.Der er en del hjemløse herover, og jeg kan slet ikke have det. Der lå flere mennesker rundt på trappeopgange, da jeg var på vej hjem fra byen lørdag nat. Det regnede helt og vildt, og de lå godt gemt under deres soveposer. Det gør vitterligt ondt i hjertet at se på, selvom jeg godt ved, at de selv har valgt det.

6. Rødt lys eksisterer ikke for fodgængere. Jeg står oftest som den eneste, og venter på at der bliver grønt. I Rødekro fik jeg ellers ofte kritik for at opføre mig som en københavner, fordi jeg gik hvor det passede mig, men jeg føler mig bare langt fra sikker nok i trafikken herover. Der er jo biler og cykler overalt!

7. Der er plads til alle! Der findes så mange forskellige typer af mennesker herover, og der er virkelig plads til alle. Det er virkelig skønt, at hvis jeg ikke lige står skarpt en dag, så ligger folk slet ikke mærke til det,  for der er så mange andre mennesker at kigge på ;-)

8. Regnvejr er ikke hyggeligere i København! Jeg havde en eller anden skør idé om, at det aldrig regner i København – det gør det! Lige så meget som i Rødekro, og det er altså skide surt.

9. Folk går hvor det passer dem. Det er som om, at folk slet ikke kigger hvor de går henne, og jeg sik sakker imellem alle folk, så jeg undgår at gå ind i dem. De går nærmest i deres egen lille verden, og så skal man ellers flytte sig, for ikke at blive trampet ned!

10. Københavnere elsker jyder, ihvertfald de fleste af dem! Jeg er blevet mødt med så mange smil og stor hjælpsomhed, det er virkelig dejligt! Nu er jeg jo også selv meget imødekommende, så jeg elsker når det bliver gengældt.

Mys M!

8 kommentarer

 • Nikita

  Hej Malene! Vil bare lige pointere at det ikke er ALLE de hjemløse som selv har “valgt”.., fx. konen kan være skredet, du står med gæld og mister jobbet??? Det er ikke alle der kan klare sig ud af det! Nogen mennesker kan ikke gøre for det ellers hyggelig blog og elsker at læse med! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg er stadigvæk med den overbevisning, at hvis man vil have hjælp, så kan man godt få det. Det er selvfølgelig ikke let, hvis man har oplevet en masse modgang, men der er muligheder for at få støtte, hvis man gerne vil have det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Hej Malene.
  De ørepropper du bruger er det bare sådan nogle normale ørepropper eller hvad? Fordi jeg bruger også selv nogle, da jeg har svært ved at flade i søvn ved larm. Men syntes kun de virker en lille smule. Så tænkte på om du kender nogle gode og hvilke du bruger?.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Det er sådan nogle helt almindelige gule nogen :-) De er heller ikke super gode, så jeg er på jagt efter nogle nye!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Almedina

  Hej Malene :blush: Jeg læser ofte din blog, og jeg har lagt mærke til at du ofte bruger ordet “herover”, efter du er flyttet til KBH, det staves dog “herovre” i de sammenhænge du bruger det. Ville bare lige gøre dig opmærksom på det. Hav en dejlig dag :kissing_heart:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Ja jeg ved det godt, Anna rettede mig også lige igår :-P Man har bare de der dumme vaner, som er så svære at lave om på igen – men jeg skal prøve at huske det ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • s

  Helt enig i 4 – synes dog også drengene er arrogante. Fy for den. Blev hånet så meget med at være jyde da jeg var i byen (af op til 15 drenge) at jeg har droppet byen derovre. Det er sjovt nok den første halve time. Kan gå med til den første time også. Men når vi på 4. time skulle høre “I er jo bare så fordomsfulde derovre”, “I har vel slet ikke set et diskotek før ha ha” og “i hader bare københavnere”, på 4. time tog jeg hjem :joy: .

  10eren er underligt nok også rigtig. I bylivet om dagen, er folk så søde ved os :D :D

  Når det er sagt skal du nok lige passe på med 5eren. Det jo ikke noget man nødvendigvis selv vælger :) For at kunne få støtte, skal du have fast bopæl, for at have fast bopæl skal du have en form for støtte. For nogen er det meget kompliceret – mens andre vælger det selv :) :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Du har helt ret i, at nogle københavnere har en del fordomme imod os jyder – men det går jo begge veje. Synes bare de har en meget anerledes attitude herover, især i byen! Samtidig er der en stor mangel på ydmyghed herover, det skal jeg lige vænne mig til :-)
   Jeg ved godt at der spiller mange ting ind, men jeg er stadigvæk med den overbevisning, at hvis man vil have hjælp, så kan man godt få det. Det er selvfølgelig ikke let hvis man har oplevet en masse modgang, men der er muligheder for at få støtte, hvis man gerne vil have det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mit forhold til Jack ♡