Overvejer du et rygestop?

Næsespray afvænning; Status!

næsespraystop

Igår besluttede jeg mig for, at nu skulle jeg stoppe med min næsespray igen. Jeg måtte jo desværre indrømme sidste søndag (læs indlægget HER), at jeg var begyndt at bruge næsespray grundet en træls forkølelse. Jeg havde heller aldrig overlevet min forkølelse uden, men hvor er jeg bare træt af det lige nu! Jeg forsøgte at stoppe natten mellem lørdag og søndag, for jeg ved hvor slemt det er, så jeg ville helst igennem det over en weekend. Jeg måtte dog give op i løbet af natten, efter at have ligget søvnløs i halvanden time, fordi jeg ikke kunne trække vejret. Søndag aften besluttede jeg mig så for at tage næsespray inden sengetid, så jeg i det mindste kunne få noget søvn, og så tage den kolde tyrker om mandagen. Jeg skulle kun have fire timer i skole, og så kunne jeg komme hjem. Det er frygtelig ubehageligt at gå med en tilstoppet næse, og jeg får også altid sådan en hovedpine. Jeg klarede mig faktisk overraskende fint igennem morgenen, men hen ad formiddagen blev det slemt. Min næse lukkede sig mere og mere til, og jeg fik virkelig også brokket mig til pigerne i klassen. Jeg forsøgte at få mig en lur, da jeg kom hjem, da jeg var ramt af en slem hovedpine. Dette kunne dog slet ikke lade sig gøre, da min næse lukkede fuldstændig i, hver gang jeg lagde mig ned. I stedet forsøgte jeg at komme ud i den friske luft og holde mig oppe, indtil jeg kunne tillade mig, at hoppe i seng. Jeg gik allerede i seng klokken halv ti, og det viste sig så også, at være en klog ting! Jeg vågnede lidt over tre i nat, og kunne simpelthen ikke falde i søvn igen! Jeg endte med at sidde og skrive lidt på bloggen, og nåede kun lige at falde i søvn i ti minutter inden min alarm ringede. Jeg var helt smadret i morges, men jeg havde det overraskende fint med næsen. Det er værst når jeg ligger ned! Min næse har lukket i af og til i løbet af dagen, men der er simpelthen ikke andet at gøre, end at bide tænderne sammen! Nu har jeg også gjort det her nogle gange før, så jeg ved jo, at det går over igen. Det er ikke nemt at vænne sig af med en næsespray igen, men det handler virkelig om at tage en kold tyrker! Det gør det ihvertfald for mit vedkommende. Nu har jeg overlevet de 48 timer, og jeg har det nogenlunde fint i næsen igen. Om et par dage mærker jeg ingenting, og det ser jeg virkelig frem til! Jeg håber bare, at jeg får noget søvn i nat, for jeg er fuldstændig smadret!

Mys M!

12 kommentarer

 • Sille

  Hej Malene, jeg har et spørgmål til dig. Hvor lang tid tager en Pandoras i Paradise, og hvor mange spørgsmål bliver der ca. læst op? Min veninde og jeg kom til at snakke om det nemlig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Det har Anna faktisk skrevet et indlæg om, så klik ind på hende blog og læs omkring Pandoras :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Malene.
  Jeg er også dybt afhængig af min bæsespray og kan blive virkelig skørt i hovedet hvis jeg ikke kan få luft gennem næsen. Men nu har jeg taget en kold tyrker efter jeg stadig var forkølet i 2 uger. Og jeg må sige det har sin efekt. Der gik et par dage Før jeg kunne holde det ud, men nuet jeg ikke forkælet mere.
  Hilsen line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Det handler virkelig også bare om at bide tænderne sammen! Det er skrækkeligt, men det skal bare overståes. Jeg har ikke brugt det i knap tre dage nu, og jeg har det allerede væsentlig bedre :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • cecilie

  Man kan købe en næsespray på apoteket med saltvandsopløsning som man kan bruge ubegrænset :blush:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg synes ikke, at en saltvands-næsespray gør noget godt for mig, desværre :-/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kv

  Hej. Er nødt til lige at spørge. Er selv rimelig afhængig af en næste spray men tror inderligt jeg ville gå i angst og panik hvis jeg ikke brugte sen når jeg havde brug for sen. Har du et godt råd til at stoppe med at bruge den?

  Hilsen en der har brugt den de sidste 7 år :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Som jeg skriver i indlægget, så er mit bedste råd at tage en kold tyrker. Det er bogstaveligtalt et helvede, men det skal bare overståes! Du kan i mellemtiden bruge en saltvandsnæsespray eller tage dampbad, det hjælper en smule på det. Det er virkelig svært at stoppe, men allerede efter 48 timer er det værste overstået :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathleen

  Hej Malene!
  Har du overvejet at prøve et kamille dampbad?
  Prøv og søg på det:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg har prøvet dampbad med pebermynte dråber, og det hjælper selvfølgelig imens man tager det. Men synes hurtigt at effekten går af, så snart man ikke sidder med dampen i ansigtet :-/ Har Kamille en bestemt effekt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathleen

   Jeg synes det hjælper vildt meget. Det er både næse, bihuler hals der har god effekt af det. Jeg tager det altid når jeg er tilstoppet og synes det hjælper. Jeg kan så heller ikke rigtig tåle næsesprayen da jeg får styrt næseblod af at bruge dem.
   ¨
   Bare lav en balje kogende vand også 5-10 breve kamillete i. også hold hovedet under et håndklæde over baljen så lang tid du kan. Det er HOT men hold ud ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg kender heldigvis til dampbade, så jeg ved hvor varmt det bliver ;-) Men tusind tak for tippet, det vil jeg helt sikkert afprøve næste gang!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Overvejer du et rygestop?