Vind lækker make-up fra Smashbox!

Jeg har overvejet at flytte hjem…

DSC_0120

Jeg har det seneste stykke tid haft en hård kamp med at holde mig selv oppe. Det er svært for mig at forklare, hvad der præcis er årsagen til det – det er en kombination af mange ting. Jeg føler mig rigtig ofte alene, selvom jeg jo udemærket godt ved, at jeg ikke er det. Men selvom jeg er omringet af en masse skønne mennesker, så føler jeg mig bare  alene meget af tiden. Jeg havde en lang snak med min mor forrige weekend, hvor jeg prøvede at forklare hende, hvordan jeg går og har det. Vi kom ikke rigtig frem til noget håndgribeligt, for jeg ved ikke hvad det hele bunder i. Jeg synes at skolen er ekstrem hård, men jeg er samtidig så glad for mit valg af studie. Det er hårdt at starte på nyt arbejde, men jeg elsker mit nye job, og det er blevet et sted, hvor jeg virkelig føler mig hjemme. Jeg føler mig ensom i København, men jeg har så mange mennesker omkring mig. Jeg kan simpelthen ikke forklare det bedre end, at jeg bare har det træls – som man siger på klingende jysk. Min mor snakkede om, at det muligvis kunne skyldes årstiden. Jeg har dog aldrig lidt af de såkaldte vinterdepressioner, men én gang skal jo være den første. Jeg overvejede meget kraftigt at flytte tilbage til Jylland, fordi savnet til min familie er så stort. Jeg får samtidig en helt anden ro omkring mig, hver gang at jeg er hjemme. Men man kan jo heller ikke flygte hver gang, at tingene ikke lige går som smurt. Jeg jo rigtig glad for min hverdag i København, og jeg ville bestemt heller ikke føle mig hjemme i lille Rødekro, hvor der absolut ikke sker noget som helst. Jeg tror bare, at jeg mangler et sted at kalde “mit hjem” – det har jeg ikke haft i flere år, da jeg aldrig har følt mig tilpas og hjemme i hverken Kolding eller i Rødekro. Jeg troede, at København ville blive mit sted, og der er selvfølgelig også kun gået tre måneder, så jeg giver ikke op endnu! Jeg glæder mig bare meget til, at jeg snart får lidt ro indeni…

Mys M!

6 kommentarer

 • Louise

  Jeg kender alt til det! Jeg har det samme som dig…. Jeg er opvokset i Nordjylland, og flyttede til Kbh for 3 år siden ( fordi jeg er døv, og mulighederne for døve er langt i Kbh + der er “kun” 5000 døve i Danmark og næsten alle døve bor i Kbh ).. Jeg var ret sikker på at det ville være det rigtige for mig at flytte til Kbh.

  I starten var det PISSE hårdt og jeg tog hele tiden hjem hos min familie. Jeg var og er stadig hele tiden ensom i Kbh, selv om jeg har nogle venner herovre, men jeg har ikk lyst til at være sammen med vennerne.. Jeg savner også Jylland og familien hele tiden…..

  Efter 3 år bor jeg stadig i Kbh og desværre har jeg stadig det ret hårdt …… Der er ingen som forstår mig, men efter jeg læste dit indlæg blev jeg ret glad fordi jeg forstår dig godt og du forstår sikkert også mig godt! :))

  Jeg har besluttet mig at flytte til Jylland igen, snart… Skriv bare til mig på e-mail eller på fb ( Louise Janner ) hvis du har brug for snak om det :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Forstår udemærket godt hvordan du har det! Jeg flyttede selv fra Nordsjælland til Kbh som 18 årig og det har været en hård tid med hjemløshed og forkert miljø og Skt muligt. Men nu det 12 år siden og selv om jeg før hen følte mig meget alene og ensom så har jeg lært at det er fordi at når man kommer fra en lille by hvor man ved hvem næsten alle er og flytter herind, så er alt bare anderledes. Herinde holder man sig meget for sig selv. Men tro mig det blir bedre. Det altid hårdt at starte på ny et nyt sted. Altså jeg kunne ikke finde bus stoppe stedet i starten. Var så bange for at fare vild

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • :)

  Hej Malene.
  Jeg forstår virkelig godt hvad du mener. Jeg flyttede selv hjemmefra i starten af året, og jeg hadede det. Jeg havde det så dårligt når jeg var der, jeg var meget ensom. Jeg flyttede dog kun 45 km væk fra mine forældre, da min skole lå i en anden by.

  Jeg tog den beslutning at pendle frem og tilbage til skole, og er nu flyttet tilbage til min hjemby, og føler mig mere tryg her, jeg føler at jeg kan gå ude om aftnen, og jeg kan nyde at bo selv. jeg er stadig meget ensom, men håber på at komme over det en dag.

  så jeg vil bare sige til dig, at jeg kan sagtens følge dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Hej Malene.

  Jeg kan sagtens følge hvordan du har det i forhold til at mangle et sted at kalde “hjem”. Selvom vores situation ikke helt er den samme, flyttede jeg hjemmefra for snart to år siden. Jeg flyttede i en lejlighed med en god veninde (som ejede den) og en anden pige. Jeg var da glad for det, og vi havde det sjovt og hyggeligt… men jeg følte det ikke som mit hjem. Nu boede mine forældre kun 5 km væk, så vores situation er som sagt ikke den samme, men jeg kan sagtens genkende din følelse. Jeg var nærmest mere hos mine forældre, det år jeg boede der, end jeg var i lejligheden.

  Nu har jeg snart boet i min egen lejlighed i et år (ved godt det ikke er alle, der har muligheden for det), og først NU føler jeg mig oprigtigt hjemme, når jeg træder ind ad hoveddøren. Det er MIT hjem, JEG har indrettet det hele, og jeg føler ikke – som i den anden lejlighed – at jeg er en gæst, hvor jeg bor.
  Det lyder dog til, at du også er og har været rigtig glad for din roomie, så det er jo ikke sikkert, det er det helt samme for dig :-)

  … og det med vinterdepression havde jeg heller ikke rigtig oplevet før sidste år. Jeg var max presset på studie, samtidig skulle jeg passe mit arbejde OG jeg var egentlig ikke 100% glad for det sted jeg boede. Så din mor kan sagtens have ret. Ligepludselig er der bare noget, der trigger det.

  Jeg håber du snart finder lidt ro – du virker som en sej pige, så er sikker på, det nok skal komme :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg snakkede faktisk også med min mor omkring, at jeg jo lige nu bor et fremmed sted og i en andens møbler. Her i midt december får jeg min egen seng og møbler herover, så det håber jeg virkelig, vil hjælpe en lille smule på tingene. Samtidig er jeg snart færdig med det hårdeste semester på mit studie, så det bliver forhåbentlig også bedre. Lige nu er det hele bare så overvældende, men tak for din tanke <3 Det varmer et eller andet sted at høre, at jeg ikke er den eneste, som har oplevet at have det sådan her. Mys!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

   Det tror jeg da helt klart vil hjælpe :-) og samtidig ER det bare mega hårdt at starte studie. Det var det også for mig. Det er mange nye mennesker, man skal lære en masse og alle de nye indtryk…. Det kræver utroligt meget og tærer virkelig på energien! Og du er endda flyttet til en ny by, så kan kun forestille mig, hvordan det må være.
   Det er slet ikke unormalt at have det, som du har det. Jeg er sikker på, det nok skal blive bedre <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vind lækker make-up fra Smashbox!