Jeg vil på ferie, nu tak!

Nu skal der ske noget!

DSC_0021

Jeg skrev et indlæg for et par måneder siden, hvor jeg fortalte jer, at jeg det seneste stykke tid havde taget på (læs lige HER). Det startede stille ud, men som månederne gik, tog jeg også mere og mere på. Jeg var oppe og veje langt over min normale vægt, og det var så svært for mig at håndtere! Jeg har aldrig set sådan her ud før, og jeg kan slet ikke tackle det. Jeg føler mig konstant utilpas, og jeg tænker på det flere gange om dagen. Jeg var ude og shoppe med min veninde i sidste uge, og jeg endte med at komme hjem uden tøj, og med et ordentlig hak i selvtilliden. Ingenting sad som det plejede, og jeg måtte give op! Jeg besluttede mig for, at jeg måtte gøre noget ved det. Livet er for kort til at gå rundt, og føle sig utilpas i sin egen krop. Jeg behøver ikke som sådan at gå på kur, for jeg er jo ikke overvægtig. Jeg vil dog gerne strammes en smule op, så de ekstra nye kilo sætter sig bedre. Jeg har altid været enorm tynd, og de ekstra kilo skader ikke – jeg skal bare vænne mig til min nye krop. Og samtidig så har kiloerne sat sig helt forkert, så nu er jeg gået i gang med at træne. Min plan er også at ændre min kost, men det er udelukkende for mit helbreds skyld. Jeg har aldrig tænkt over, hvad jeg propper i min krop. Dette har også betydet dårligt immunforsvar og ingen energi, så det skal der laves om på. Nu hedder det nul sukker i hverdagene, og jeg er på min femte dag uden sukker! Jeg er en smule stolt, men det har også været hårdt. Jeg har altid fået sukker på en eller anden måde i løbet af min dag, og det er slut nu! Det er hårdest at tage afsked med mine kære boostere, men nu nytter det ikke noget længere. Jeg skal lære at passe bedre på min krop, så jeg både føler mig tilpas ind- og udvendig. Jeg vil give mig selv lov til at synde en gang i mellem, men her i starten tager jeg en kold tyrker, så længe jeg kan holde det ud – og indtil jeg er mere tilfreds med min krop. Jeg er nok ikke den eneste, som er hoppet på sund-livstil-i-det-nye-år trenden, men jeg har aldrig prøvet det før, så det er virkelig noget nyt for mig. Jeg tænker pludselig på mad hele tiden, men jeg synes det går overraskende godt. Jeg er også bare hundrede procent indstillet på, at nu skal der ske noget! Det gik kun den forkerte vej – og det er bedre at stoppe i tide, inden det går helt galt for mig.
Er der nogle som har nogle gode tips til at erstatte sukker og slik i hverdagene? Jeg spiser enorm meget frugt og skorper med blåbær – men andre gode råd tages imod med kyshånd!

Mys M!

15 kommentarer

 • Rikke

  At ændre livsstil til noget der gavner ens sundhed er noget af det bedste man kan gøre for sig selv! Og så længe du husker at forkæle dig selv ind imellem med det mad du elsker, så vil jeg love dig for du kommer til at blive afhængig af at fylde din krop med friske, sunde råvarer, der indeholder en masse god energi! Husk at maden tæller 70% – de sidste 30% får du igennem din træning når det kommer til sundhed og det med at komme “i form”! Træning er desuden også med til at frigøre endorfiner i hjernen, som giver den her lækre følelse af overskud og glæde.. Så det er også en form for “medicin” rent psykisk (win win).
  Og her skriver jeg også af personlig erfaring!
  Smoothies er et rigtig godt bud på at få noget der er lækkert, frisk og sødt! Det kan både være som morgenmad, mellemmåltid, snack osv… Brug gerne skyr for at få gode proteiner, bær (gerne blåbær da de er spækket med antioxidanter og indeholder næsten ingen kalorier – win win), friskpresset appelsinjujce (c-vitaminer, ja tak) og banan for at gøre den lækker cremet og sød.. Kun fantasien sætter grænser! Hvis ikke den er sød nok, kan du altid tilføje lidt sødemiddel (evt. Bodylab’s sweetdrops – De er virkelig gode og kommer som neutral og masser af forskellige smage alt fra karamel til hindbær, vanilje osv.
  Skyr er også godt (og sundt) til f.eks. dip.. Med citron, krydderier og friske urter og med nogle rugbrødssnack til – Så har du et godt alternativ til chips’n’dip ;-)
  Der er også mange profiler på instagram der deler opskrifter med alternativer på søde sager.. F.eks. “Helenes sunde køkken.”
  Men pas på med frugten.. De indeholder stadig en masse frugtsukker! Se om du kan holde det til det, der svarer til 2-3 stk. om dagen :-) Evt. Skær det ud i både/stykker og brug en vaniljeskyr til som dip. Det er super lækkert!
  Håber det kunne bruges :) – ellers held og lykke med den nye livsstil – Det vil være rigtig godt til dig søde Malene!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Hej Malene,
  Jeg kender følelsen alt for godt – desværre. Jeg oplevede det samme, da jeg flyttede til København for flere år siden, hvor jeg endte med at tage omkring 10 kg på. Jeg nægtede at købe nyt tøj, før jeg følte mig tilpas min vægt igen, så din historie er meget genkendelig for mig. Mine bedste råd som hjalp mig dengang er:
  1. Skru ned for frugten – selvom vi tror, det er sundt, er der MASSER af sukker i det, som vi må prøve at undgå. Max tre stykker om dagen og så grøntsager for resten.
  2. Derudover droppede jeg brød – det hjalp en del!
  3. Da jeg begyndte at løbe (ca. 3 gange om ugen) begyndte kiloene at rasle af.
  4. Sørg for at få en masse protein så du føler dig mæt – at holde ud at være sulten fungerede slet ikke for mig, og resulterede ofte i, at jeg faldt i sukkerfælden.
  5. Vand, vand, vand – masser af det!

  Så snart du kommer ind i nogle vaner, som du føler dig tilpas med, kommer det lynhurtigt! Målet er slet ikke så langt væk :-)
  Rigtig meget held og lykke med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Nu ved jeg ikke, hvad du kan lide – men din krop har jeg brug for sukker. Det skal bare være den sunde slags :-)

  Jeg laver selv sundt slik af dadler.. det lyder måske ikke så lækkert, men det smager ikke af dadler, fordi man bl.a. putter mandler, kokosolie og kakaopulver i.
  Og så kan jeg kun anbefale det gode ‘gamle’ råd med 5-6 måltider om dagen for hele tiden at holde din forbrænding i gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej Malene hvor har du købt din læder jakke ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har selv kæmpet en del med vægten og tabt 20 kg ved at skære meget ned på sukker og andre usunde ting. Det bedste jeg kunne gøre når sukkertrangen meldte sig var at drikke et stort glas vand, og så bagefter give mig til at lave noget andet, her var specielt en gå tur en rigtig god løsning. Både fik min krop noget, som på en eller anden måde mættede lidt, så der ikke på sammen måde var plads til den sukker den ellers følte der manglede, og derudover kom hjernen til at tænke på noget andet, så alt om sukker blev glemt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej Malene.
  Jeg har selv været rigtig god til at drikke sodavand i hverdagene, hvilket gjorde jeg intet energi havde. Jeg har erstattet mine sodavand og energidrikke med en masse danskvand. ☺️
  Hilsen Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tove

  Dette råd er godt nok ikke hvad du kan erstatte slik og sukker med. Til gengæld er det en måde du kan dæmpe sukkertrangen på. Spis chrom-piller – de er med til at styre ens blodsukker og kan gøre ens sukkertrang. Jeg har spist chrom-piller gennem flere måneder, og synes de virkelig har hjulpet mig til ikke længere at være sukkertrængende hele tiden. Jeg håber dette råd er noget du kan bruge til noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Pas på med for meget frugt, da der er frugtsukker i. Jeg plejer og spise isis barer også drik en masse vand. Hvis du drikker nok vand, så falder din fedtprocent og bliver til muskelmasse. Til morgenmad kan du spise de der proteinboller, det giver virkelig meget. Håber du kan bruge rådene. Men sørg for nok vand og protein :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • wendy

  Jeg har fundet et godt sødestof, sukrin, som giver den søde smag, uden den grimme sødestof eftersmag. Ellers en lille håndfuld rosiner :) -og et lille ps. pas på med frugten-frugtsukker er også “sukker” eller tomme kulhydrater ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Blåbær og æblestykker med masse citron på, smager lige som vingummi.. Det er virkelig godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Malene. Sejt gået! Husk at spise som du vil en gang i mellem – fx i en dag i weekenden, så holder Man bedre sin nye livsstil, fordi det ikke bliver surt :) man begynder ligefrem at se frem til hvad man skal spise på lørdag fx og værdsætter mere de “syndige ting” ;) en hverdagssnack der er god for mig er agurke og gulerods stænger, som dyppes i dip, som man normalt ville bruge til Chips. Man kan bare bruge en fedtfattig cremefraiche. Det smager mega godt! Jeg spiser også de chokolade/karamelbarer fra ISIS. Deres produkter er sukkerfri, men smager SÅ godt :) og så er der kun omkring 100 kalorier i og INGEN sukker:) god fornøjelse, hilsen Ida :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Rasmussen

  Start morgenen ud med noget kylling! det lyder skørt, men sætter forbrændingen i gang, og der er masser af proteiner i :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Vil passe på med at gå så meget op i kost. For mange år siden, begyndte jeg at gå op i min krop og udseende, det resulterede så i en spiseforstyrrelse, der stadig har kontrol over mit liv. Så hvis jeg var dig, vil jeg have en person med ind over du kan snakke med. Siger det ikke som kritik, men fordi jeg ikke ønsker for nogle at have det som jeg har det. Kram her fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hej Malene
  Hos os er det også slut med sukker i hverdagene. Ikke fordi vi spiste meget af det i hverdagene før hen.
  Men som “alternativ” laver vi juice af grøntsager og frugt, smoothies uden tilsat sukker, nødder, hjemmebagt knækbrød (smager faktisk som popcorn, men er bare sundere) og drikker en masse vand :)
  Håber du kan bruge de idéer til noget. Det er altid godt at tænke over hvad det er man propper i munden, og komme til at spise sundere :)
  Kh Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linekiil

  Jeg er selv hoppet på vognen!! Gik og bildte mig selv ind at jeg havde det fint med hvordan jeg så ud efter en graviditet! Men sandheden er at det påvirkede mit humør og livskvalitet, så har nu været igang i knap 3 uger!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jeg vil på ferie, nu tak!