Den sørgelige del af København...

10 gode råd til en jobsamtale

JOB0028

Jeg var i sidste uge til praktiksamtale, da jeg er i gang med at finde en praktikplads til efter sommerferien. Jeg blev selvfølgelig en smule nervøs, især fordi jeg virkelig gerne vil have pladsen. Jeg er dog meget imødekommende af natur og god til at møde nye mennesker, så det er altid en klar fordel for mig. Jeg tog dog mig selv i at begå nogle fejl under samtalen, og derfor vil jeg gerne komme med mine 10 bedste råd til en jobsamtale. Både hvordan man forbereder sig bedst inden, og hvordan man skal gøre under samtalen. Og så kan jeg lige fortælle jer, at jeg i fredags blev ringet op og at jeg har fået praktikpladsen, yay!

1. Sørg for at forstå virksomheden inden en samtale. Besøg deres hjemmeside og få en forståelse for, hvad de laver og hvordan virksomheden virker.

2. Læs hvilke krav de stiller i deres jobopslag, og få vinklet dine egne egenskaber hen i den retning. Det er ikke altid at man kan leve 100% op til deres krav, men man kan forsøge at få dem til at se dine egenskaber.

3. Ha’ gjort dig nogle overvejelser omkring, hvorfor de netop skal vælge dig! Hvorfor er det, at du vil passe perfekt til jobbet, og hvad kan du bidrage med. Sælg dig selv – selvfølgelig på en passende måde.

4. Forbered dig godt inden samtalen – hvad du gerne vil sige og fortælle om dig selv, så du ikke går fuldstændig i stå under samtalen.

5. Det er vigtigt at man ser præsentabelt ud – så vælg dit tøj med omhu! Jeg foretrækker at have et par sorte jeans og en skjorte på, fordi det er klassisk og enkelt. Samtidig er det vigtigt at man ikke kommer med halvt neglelak på neglene eller huller i strømpebukserne.

6. Sikrer dig at du kan stå inde for dine sociale medier. Du risikerer at arbejdsgiveren tjekker din facebookprofil, og så er der måske nogle billeder, som du ikke ønsker at de ser. Hvis ikke du ønsker at slette alle dine billeder fra de vilde byturer, så kan du altid gøre din profil privat, så din mulige kommende chef ihvertfald ikke kan se, hvordan du ser ud efter alt for mange øl!

7. Kom til tiden! Det er så vigtigt, at man ikke kommer for sent til en jobsamtale, for det fortæller så meget om sin evne til at overholde aftaler. Hvis du kommer for sent, så er chancen virkelig lille for, at du får jobbet!

8. Det er selvfølgelig vigtigt at man giver et godt førstehåndsindtryk. Giv pænt hånden og sørg for at have et smil på læben.

9. Hold øjenkontakt! Jeg tog mig selv flere gange i, at mit øje fangede noget interessant i baggrunden. Det er ikke fordi at samtalen ikke var spændende, men jeg har altid haft en tendens til at opfange ting rundt omkring mig – og det bliver kun forværret, når jeg så samtidig er nervøs!

10. Hvis du bliver spurgt om dine negative sider, så lad vær med at fortæl dem, at du er dårlig til at komme op om morgenen. Få det i stedet vendt til noget positivt, som fx at du er meget perfektionistisk, og at du derfor godt kan tage lidt længere tid om tingene.

Mys M!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Den sørgelige del af København...