Bloggen fylder 1 år!

Hvad er det egentlig jeg studerer?

image1-5

Jeg har fået en del spørgsmål omkring, hvad det præcis er jeg i gang med at studere, så det vil jeg da lige uddybe for jer. Min egen familie kan ikke engang huske hvad mit studie hedder, men det er nok også fordi, det ikke er et studie man hører om så ofte – med mindre man selv er i samme branche. Jeg blev i sommers færdiguddannet som markedsføringsøkonom i Kolding, som kun tager 2 år. Derfor valgte jeg at læse videre og bygge en professionsbachelor ovenpå, som tager yderligere 1,5 år. Så nu er jeg i gang med min professionsbachelor i international handel og markedsføring i København, som jeg er færdig med til januar næste år. Jeg er meget glad for mit studie, for jeg har lært enorm meget. Det har også været rigtig stressende, og jeg har været meget presset – hvilket jeg også har nævnt for jer mindst hundrede gange herinde på bloggen. Vi har enorm mange afleveringer og præsentationer, så det har været hårdt at følge med. Samtidig har jeg et studiejob ved siden af, som jeg også bruger timer på, så det har været svært at finde overskud til det gele. Min hverdag var enorm presset det første halve år på studiet, men det er blevet en smule bedre her på 2. semester. Jeg har undervejs på dette studie fundet ud af, hvor vigtig det er med en god studiegruppe. Vi bruger ufattelig meget tid sammen, så det er vigtigt at man kommer overens! Ja selv pigerne i gruppen som bor sammen med deres kærester, tilbringer mere tid sammen med os end dem. Vi har haft vores diskussioner i gruppen, og det har selvfølgelig taget hårdt på os til tider, men nu er vi næsten kommet igennem det. Jeg ville heller ikke være foruden min studiegruppe, for når jeg har haft allermest lyst til at give op, så har de kunne hive gejsten frem hos mig igen.

Jeg er samtidig meget glad for, at jeg valgte at læse videre i København. Studiet er meget mere seriøst her end i Kolding, og jeg har lært meget mere. Så hvis der sidder nogen derude, som overvejer at bygge samme professionsbachelor på, så kan jeg varmt anbefale at tage den på CphBusiness. Det er hård og krævende, men samtidig utrolig lærerigt! Efter sommerferien skal jeg i praktik, som jeg glæder mig rigtig meget til. Der skal jeg samtidig skrive min bachelor opgave, og til januar skal jeg op og forsvare den – og så er jeg færdig! Jeg glæder mig meget til at stå på den anden side og vide, at det har været al energien, stressen og ja tårerne værd. Jeg overvejer at læse en kandidat bagefter, men så langt er jeg ikke lige kommet med mine planer. Jeg synes det er utrolig hårdt at være studerende, så nu skal jeg lige om på den anden side af det her studie først!

Mys M!

4 kommentarer

 • Simone

  Hej Malene. Jeg overvejer selv at læse markedsføringsøkonom efter sommerferien og så læse en professionsbachelor bagefter. Dog blev jeg færdig med gym i en tidlig alder, så jeg er kun knap 20 år, når jeg starter. Derfor vil jeg gerne læse en kandidat bagefter. Jeg kan se, at Cphbusiness foreslår jura som et eksempel på en kandidat. Jeg vil høre dig, om du ved, hvilke andre “oplagte” og relevante kandidater der er mulige for fx dig, når du er færdig? På forhånd tak :-).
  Vh Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Hej Simone,
   Jeg overvejer at læse en kandidat i kommunikation og it, og jeg ved at der findes flere muligheder. Kravene til de fleste kandidater er “en relevant” bachelor, så længe du har de rigtige ECTS point :-)
   Mys M!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Fantastiske pige!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Bloggen fylder 1 år!