X Factor: Hvem fortjener at vinde?

Jeg støtter ikke altid mine veninder…

DSC_0153

Jeg har haft mange veninder i løbet af årene – nogen har holdt ved indtil nu, imens andre er gledet væk med tiden. Jeg har altid været meget taknemlig for mine veninder, og de betyder også rigtig meget for mig. Der går ikke én dag, hvor jeg ikke taler med mine veninder, og de er allesammen mine støttepæle på hver deres skønne måde. Jeg har dog på det seneste været i nogle dillemaer, hvor jeg synes, at jeg har haft svært ved at støtte mine veninder fuldt ud. Jeg ville da ønske, at jeg bare kunne sige, at jeg altid vil støtte mine veninder – men sandheden er bare, at det gør jeg ikke. Jeg har enormt svært ved at støtte mine veninder, hvis jeg personligt selv synes, at de træffer den forkerte beslutning. Det handler overhovedet ikke om, at jeg er bedrevidende, eller at jeg altid har ret. Det handler nok et eller andet sted mere om, at jeg bare forsøger at beskytte dem. Jeg ønsker jo på ingen måde, at se mine veninder blive såret. Det gør ondt helt indeni, hvis mine veninder har det skidt. Mine veninder har altid støttet mig, sådan har jeg ihvertfald følt det, og jeg ønsker jo at gøre gengæld. Det er bare umuligt for mig nogen gange, når alt inden i mig skriger, at de træffer den forkerte beslutning.

AM har igennem vores venskab, været en smule hårdt ramt, af mine nogen gange hårde råd og holdninger. Det skyldes nok primært, at hun er så meget yngre end mig. Jeg ser hende nogen gange begå nogle af de samme fejl, som jeg selv gjorde i hendes alder, og jeg ønsker hende jo kun det bedste. Jeg havde en lang snak med min mor omkring dette, da jeg var hjemme i påsken, for jeg er virkelig splittet. Hun var enig med mig i, at det er okay, at jeg ikke altid er enig med mine veninder. Det er dog vigtigt, at jeg lader dem begå deres egne fejl, og så må jeg forsøge at støtte dem alligevel. AM ved også godt, at jeg er en kvinde med faste holdninger, og at jeg har problemer med at støtte hende altid. Jeg har lovet hende, at jeg vil gøre alt hvad jeg overhovedet kan, for at støtte hende i hendes beslutninger. Hun støtter også altid mig, og jeg mener virkelig altid! Så jeg skylder hende, at gøre det samme – eller ihvertfald bare at prøve på det.

Jeg kunne godt tænke mig, at høre jeres meninger omkring det. Skal man altid støtte sine veninder, lige meget hvad – eller er det okay at komme med sine egne meninger, også selvom de er hårde?

Mys M!

11 kommentarer

 • Helena

  Jeg synes det er fint at sige sin mening, men der er måder at sige det på. Det er virkelig vigtigt at selvom du giver udtryk for din mening, at du også siger at du selvfølgelig er der for hende, og hvis det virkelig er det hun vil, så støtter du hende. Folk er forskellige og noget kan måske være rigtigt eller forkert for dig og anderledes for hende. Som din mor sagde, folk skal begå deres egne fejl for at lære fra dem. De bedste veninder jeg har, jeg aldrig kunne være uden, er dem jeg ved jeg kan sige alt til og de ikke dømmer mig på det, får mig til at føle mig nede eller forkert. Det kan jeg få fra alle andre! Det er ikke det jeg har brug for, når jeg kommer til min veninde med noget . Pas på at de en anden gang måske ikke føler de kan sige noget personligt uden at skal rettes på. Så har man ikke lyst til at åbne sig. Håber det kan hjælpe og giver mening:) Sådan har jeg det personligt. Sig din mening, men husk at sætte dig i din venindes sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline thomsen

  Man har lov til at sige hvad man mene men man skal os tænk på om det sår person og så ligemeget hvad er det jo person valg og self synes jeg at man skal støtte person ligemeget hvad om man synes det dumt eller hvad, man kan jo godt sig hvad ens egne mening er men hvad person gør det den selv synes er bedst så støtte person i det :-) bare min mening.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg synes, der er en hårfin grænse. Jeg gør det altid tydeligt at uanset hvad mine veninder beslutter, er det det rigtige for dem fordi det er hvad de ønsker sig, men det betyder ikke at jeg ikke deler min mening, hvis jeg synes de gør noget direkte dumt eller skadende for dem selv. Det betyder bare, at hvis det så viser sig, at jeg havde ret jamen så tager vi den derfra, jeg siger aldrig “hvad sagde jeg”, for det er sjældent ting jeg havde lyst til at have ret om :-P hvis det giver mening

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg kunne heller aldrig drømme om at sige; “Hvad sagde jeg”, for hvis de ender med at blive såret, så er det jo smerte nok i sig selv – og lige præcis ikke det man ønsker at have ret i :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mulle

  Hej har et spørgsmål til dig?
  Hvad ville du gøre hvis en af dine bedste veninder havde en kæreste som hun elskede meget højt og han også gjorde det omvendt, men nogle gange ikke talte så sødt til hende, og ville bestemme meget over hende, og du bare synes han var et svin og det synes hendes andre veninder også. ville du sige hvad du mente om ham, eller bare lade som om du synes han var sød?

  Og jeg støtter Heller ikke altid mine veninder, jeg siger altid min mening!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Sandgaard

   Jeg ville fortælle hende min ærlige holdning, for jeg er ikke typen, der kan holde mine holdninger for mig selv. Men om man egenlig burde holde sin mund, det kan jeg ikke helt svare på – det er lige præcis dét, jeg selv stiller spørgsmålstegn ved i dette indlæg :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wendy

  Jeg syntes altid man skal støtte folk i DERES valg.. Men man skal absolut give sin egen mening til kende, og ikke lade som om man er enige med den. Men støtte dem-ja!! Også når og hvis det går galt for dem. Uden så at sige “hvad sagde jeg” men måske bare sige “så blev du så klog” :) og fordi lige det valg har været forkert for dug, kan det jo vise dig at være det rigtige for dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg synes det er helt okay, ikke altid at støtte sine veninder altid, og vise tingende de mener på andre synspunkter, men som du selv skriver så hvis de er meget bestemt på det og de mener det er 100% det bedste for dem eller er bedst så må de også lære deres egne fejl og støtte dem alligevel med at det er okay de har lavet en fejl, jeg har det ihvertfald sådan selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Bare fordi man er veninder behøves det ikke betyde man altid skal bakke hinanden op i alting.. Man skal ikke støtte op hvis man ikke føler for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker, at du netop støtter dine veninder ved at komme med din ærlighed – også selvom det er hårdt. Når noget er hårdt for en anden at modtage, så er det jo som oftest, fordi det, man siger, er rigtigt og rammer et ømt punkt :-)
  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg har det nøjagtig på samme måde! Jeg har altid sagt at jeg er en ærlig veninde. Mine veninder ved også godt at jeg er utrolig ærlig, og de elsker det når det kommer til tøj kriser og lignende. Men når det kommer til private problemer og jeg er ærlig og ved de træffer en forkert beslutning, har de svært ved at jeg ikke snakker dem efter munden og støtter dem fuldt ud. Jeg kan især mærke det, hvis vi efterfølgende skal noget, så er jeg ikke en favorit blandt veninderne, og bliver på en måde “holdt ude” Jeg synes det er ærgerligt og kan godt gøre mig ked af det, men igen står jeg fast ved at være en stærk selvstændig kvinde og ikke være en medløber og bare snakke dem efter munden og give dem ret og efterfølgende så skal trøste dem fordi de begik en fejl og ikke hørte lidt efter .. Jeg siger min mening, og sådan er det bare.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

X Factor: Hvem fortjener at vinde?