10 ting jeg elsker

Mine bedste råd mod eksamensangst!

eksamen

Jeg var til min første individuelle mundtlige eksamen på dette studie sidste onsdag, og jeg var simpelthen så nervøs! Jeg bliver altid så mega nervøs inden en mundtlig eksamen – jeg er næsten på randen til at bryde ud i gråd. Jeg får det fysisk rigtig skidt i minimum 24 timer før, og det er næsten umuligt for mig at spise noget. Jeg har dog fundet nogle ting, som hjælper mig bare en lille bitte smule, som jeg lige vil dele med jer. Måske det også kan hjælpe jer, hvis i har det på samme måde.

Forbered dig godt, hvilket siger lidt sig selv. Det giver mig en ro i kroppen når jeg ved, at jeg har forberedt mig godt, og jeg ved hvad jeg vil gå ind og sige. Samtidig er det altid deres spørgsmål jeg frygter, så jo mere jeg har øvet og læst op, jo bedre kan jeg svare på dem – Så det betaler sig altså at være velforberedt.

Lad være med at øve dig for meget, lige i forhold til mit råd ovenover, så kan man også øve sig alt for meget. Man skal lige lære at finde sin egen grænse for, hvornår man øver for lidt og hvornår man øver for meget. Jeg får altid stor ros for, at jeg snakker meget flydende og ikke indøvet – så det er altså også vigtigt!

Få spist en lille smule og drik så meget vand du kan. Jeg får som sagt altid sindsyg meget kvalme inden en eksamen og min krop kører på højtryk. Jeg fik klemt en nupobar ned i onsdags, da jeg først skulle op omkring kl.12, så jeg var nødt til at få noget i maven. Samtidig drak jeg nok 5 flasker vand inden, bare for at give min krop noget at arbejde med.

Tag støtte med når du skal til eksamen. Jeg har altid nogen med, når jeg skal til eksamen, så jeg ikke sidder og kører mig selv helt i selvsving. Før i tiden (på gymnasiet) kunne jeg sagtens tage afsted selv, men min eksamensangst er blevet virkelig slem. Det hjælper mig rigtig meget, at der sidder en og taler dig til ro, især lige inden du skal ind af døren – hvor jeg altid tror, at jeg besvimer om lidt.

Fortæl din lærer at du er nervøs. Det er altid noget af det første jeg siger, når jeg træder ind i et eksamenslokale. Primært fordi jeg synes, det er flovt at give en svedig hånd. Så jeg får altid sagt noget i stil med: “Ja jeg er virkelig nervøs, så du får lige en svedig hånd her”. Men jeg synes faktisk at det virker, for så er de lige som forberedt på det, hvis nu stemmen skulle knække undervejs.

Mys M!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

10 ting jeg elsker