Marokko / Den første dag og de første indtryk

Marokko / Dag 2 og lidt forkert påklædning!

dsc_0538

Efter en god nattesøvn, var vi klar til at gå på opdagelse i byen Essaouira. Det var en stor oplevelse at gå igennem byens mange små gader og få et virkelig autentisk billede af Marokko – langt væk fra det luksuriøse 5-stjernet hotel vi lige havde sovet på. Vores kære guide, Mohamed, viste os rundt omkring i byen og passede samtidig godt på os. Der er en helt anden kultur i Marokko og jeg skulle nok have læst lidt mere omkring landet og kulturen hjemmefra, end jeg havde gjort. Jeg var godt klar over, at Marokko er et muslimsk land og jeg synes også, at jeg havde taget “passende tøj” med på turen. Det skal lige siges, at jeg ikke havde den grå kjole på (den på billedet) rundt i byen. Jeg havde taget en knælang nederdel, en top og en cardigan på. Jeg fik dog en del blikke, da vi gik igennem gaderne – både af mænd og kvinder. Mohamed havde “godkendt” vores tøj og forklaret os, at folkene i byen godt kunne se, at vi var turister og derfor var vores tøj helt fint. Jeg følte mig dog meget uforskammet grundet de mange blikke. Jeg fik også et par arabiske ord med på vejen, som jeg overhovedet ikke forstod – men det er jo nu egenligt kun glad for, for jeg tror bestemt ikke at det var pæne ord. Jeg ville ønske, at jeg havde taget noget mere dækkende tøj på, for min egen skyld, da jeg ikke ønskede at virke respektløs. Bortset fra den lille detalje, så var det som sagt en kæmpe oplevelse at gå igennem gaderne. Der var alt fra grønsager, kød, krydderier, tæpper og lækre naturlige plejeprodukter til både hud og hår. Jeg har forsøgt at udvælge de bedste billeder, så i kan få et ordentligt billede af byen. Det sidste billede af den lille pige med vanddunken er mit yndlings, årh hun var så sød! Hende og hendes lillesøster (går jeg ud fra), stod og tappede vand i store dunke og slæbte dem flere hundrede meter. Da hun så, at jeg gik bagved hende, stoppede hun pænt op, for at lade mig gå forbi – hun var simpelthen så kær!

dsc_0584
dsc_0580
dsc_0758
dsc_0621
dsc_0612

Mys M!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Marokko / Den første dag og de første indtryk